12. joulukuuta 2017

DIY: Huopasydän lasinalunen


Tämä tee-se-itse -lasinalunen on tehty "puolivalmisteisena". Käytän tuota hauskaa sanaa, koska huopa oli ostaessani jo valmis tuote. Startti tapahtui siis valmiista huopatabletista. Toki näppärä voisi tehdä tämän itsekin huopakankaasta kuviointileikkurilla stanssaten. Tämä idea syntyi kaupassa, kun ystäväni mietti, miten kalliita huovasta tehdyt lasinaluset ovat. Silmiin osui edullisia, pari euroa maksavia pöytätekstiilejä. Valitsin sellaisia, joissa oli mukavan pieni stanssikuviointi - näin lopulliseen muotoon leikkaus ei riko liikaa suunnittelemaani sydänkuviota.

Alkuaskartelu

Pahviin piirretty ja leikattu sydänmalli takaa valmiiden lasinalusten yhteneväisen näön. sommittelua, miten eniten sydämiä mahtuu tablettiin. Halusin, että valmiit lasinaluset ovat kaikki omanlaisiaan, joten en lähtenyt miettimään, miten reikäkuvio osuu sydämeen. Tussilla rajaus ja saksilla leikkaus. Tämän huovan paksuus on noin 2 mm. Se on sopivan ryhdikäs, mutta ei liian paksu, jotta lasi ei kaadu, jos sen vahingossa asettaa reunan yli. Lisäksi suht. ohutta huopaa oli vielä mukava saksilla leikata.

Koristeet

Ylijääneistä huovanpalasista tein vapaalla kädellä pikkusydämiä, joita käytin lahjaksi lähtevien lasinalusten somisteena. Leikkasin ruskeasta pahvista vastaavankokoisia sydämiä, joihin kirjoitin saajan nimen - ja tietenkin blogini nimen pikkuruisella. Ruskealla narulla yhteen - ja valmista tuli.

Tämä mallipaketti sai itsenäisyyspäivän kunniaksi sinisiä ja kirkkaita helmiä koristeeksi. Pujottelin niitä sopivin välimatkoin siimaan: kevyet solmut pitävät ne kivasti paikoillaan. Valitsin nauhan sijasta siiman, koska se keventää mukavasti tuhtia huopaa. (Kirkas siima ei ehkä näy kuvissa.)



Tässä lasinaluset omassa käytössäni. Viinilasit ovat Iittala Essence-sarjaa.
(Ei mainos). 

- Merikaisla





6 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea ja tulee nuo hukkapalatkin hyödynnettyä mukavan näköisinä pakettikortteina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei SisustEllen, on kyllä kiva materiaali tehdä kaikenlaista kivaa.

      Poista
  2. Kiva kun jätit komenti blogiini, niin löysin sinut :)
    Ihania lasinalusia olet tehnyt ja kyllä näitä kelpaa antaa lahjaksi ja viedä vaikka tuliaisiksi!
    Ihanaa joulunodotusta ja minä klikkailin myös itseni lukijaksi, niin pysyn sitten perässä mitä kaikkea täällä tapahtuukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla oli kyllä kanssa niin kivoja tarinoita, että tulee varmasti seurattua. Mukavaa ja idearikasta joulunalusaikaa!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa. Huopa on kyllä kiva matsku työstä, varsinkin noin puolivalmiina. 😎

      Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤