15. syyskuuta 2018

Koristemajakka pihalle ja venevanhuksen elämä
Yksi kesän projekteista oli koristemajakka pihalle. Sen suunnittelu alkoi tietokonepiirroksella. Sitten betoniliikkeeseen ostamaan sopivia betonista tehty ojarumpu ja muita "betonipalikoita". Majakan inspiraationa oli Kustavin Isokarin majakka, vaan ei punaraitaisena vaan harmaaraitaisena.

Maaliksi valitsin betonin päälle soveltuvan sokkelimaalin, valkoista ja tumman harmaata. Maali osoittautui mukavan mattaiseksi. Ensin tein maalarinteipillä raitoja varten rajaukset, sitten harmaata maalia ja lopuksi valkoinen raita.

 

Majakan parveke on tehty kierrätysmateriaalista, ison maalipurkin kannesta (!), johon "liimasin" Plastic Paddingilla metalliverkosta leikatun suikaleen. Pari kerrosta mustaa spraytä, ja parveke oli valmis. Ikkunat ja oven maalasin käsituntumalla mustalla maalilla, ensin lyijykynällä hahmottelemalla ja pikkuisella pensselillä maalaten. Olisiko sittenkin pitänyt jättää ne pois? Noh, käännellään tuota lopullisessa sijaintipaikassa rannassa sitten niin, että ikkunat näkyvät, vaikkapa merelle päin. Lupaan laittaa kuvia, kun majakka on kannettu rantakalliolle. Myös majakan valo on vielä hakusessa, näissä kuvissa on valkoinen myrskylyhty, mutta tarkoitus on laittaa valoksi aurinkokennovalo

Löysin muuten kirpparilta hienon wanhan kalaverkon, joka kertoo omaa tarinaansa menneiltä ajoilta. Se lojuu kuvissa tuossa majakan vieressä, mutta löytänee paikkansa jostain muualta. Ideoita? 


Venevanhus kuivalla maalla

Taustalla näkyy toinen menneen kesän projektini, joka jäi kesken, vai jäikö? Sain wanhan soutuveneen lahjana kustavilaiselta herralta. Venevanhus oli lojunut monta vuotta kumollaan hänen rannassaan ja oli jo osin lahonnut. Se oli maalattu valkoisella lateksimaalilla, joten maali rapisi jo reippaasti.

Tarkoitukseni oli alun alkaen hioa maali pois ja kyllästää vene jollain öljyllä. Laittaa siihen multaa ja kukkia. Vaan kun sitä tuossa kalliolla olen katsellut, niin se näyttää niin kauniille silmissäni, että jääkööt siihen toistaiseksi kaunistamaan kalliota. Maali rapiskoot pikkuhiljaa itsekseen pois. 

Mitä mieltä olette, kukkapenkiksi? Vai ihan vaan koristeena?

Tänään sateen jälkeen kehkeytyi kuulas, aurinkoinen syysilta. Aurinko tuntui häikäisevältä, kuiskien ihania muistoja helteisestä kesästä. Rakastan syksyä, ihan jo odotan syyslehtien punertumista. 

- Merikaisla41 kommenttia:

 1. Upea majakka, vautsi! Kaunis tuovene on ihan koristeenakin. Mun tytöllä on kasvimaa vanhassa veneessä ja sekin on kaunis. Makuasia kuinka haluaa tuon käyttää.
  Ihanaa, värikylläistä syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monta kuvaa nähnyt noista veneeseen tehdyistä istutuksista. Tuo kasvimaa oli varmaan aika kiva - ja hyödyllinen!

   Poista
 2. Hieno majakka ja tuo harmaavalkoinen väritys on tosi hyvä ❤
  Oi mikä ihana vene! Se on minusta todella kaunis ihan tuollaisenaankin.
  Ehkäpä Myrskyluodon Maija-tyyppisesti laittaisin siihen esim. heinäseipäästä tai vastaavasta puisen "maston" ja johon (ehkä) virittelisin kalaverkon "purjeeksi" ;) En tiedä miten tuo verkkoidea toimisi, mutta voisi siihen "mastoon" laittaa vaihtoehtoisesti myös puisen tai takorautaisen "saalingin" johon saisi roikkumaan vaikka lyhdyn, kukka-amppelin yms.
  Mutta kuten sanoin, todella kaunis se on ihan tuollaisenaankin
  koristeena/istumapaikkana :)
  Suloisia, seesteisiä syyspäiviä teille sinne saaristoon ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosihieno idea! Mullahan on noita heinäseipäitä varastossa. Ja verkkokin tuossa makoilee valmiina. Katson juuri Areenasta Myrkyluodon Maijan tv-sarjan. On se ollut aikamoista säiden ja meren armoilla elämistä.

   Poista
 3. Oi, mikä majakka! Ihailen viitseliäisyyttäsi ja kylläpä siitä tuli kaunis. Minulla on noita verkkoja vähän liiankin kanssa, että voisin kysyä samaa: mihin niitä käyttäisi?? Mutta muutamia olen ripustellut sekä talojen ulko- ja sisäseinille. Siisteimmät ovat päässeet sisätiloihin. Venevajan sisäpuolelle ripustin pitkiä verkkoja katonrajaan, jonne pääskyset ennen tekivät pesiään, mutta samalla sotkivat rakennuksen sisältä. Nyt linnut pysyvät ulkopuolella ja verkot katonrajassa ovat samalla kivannäköiset. Vanhat verkot tuovat saaristomiljööseen ihanaa tunnelmaa, joten kiva, että löysit sellaisen, jos ei ollut entuudestaan!

  Upea vene! Olen käyttänyt vanhaa rekeä istutuslaatikkona, mutta tuo vene on ihan sellaisenakin kaunis. Jos istutat siihen jotain, laita muovi pohjalle, ettei se mene pilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita verkon käyttöön! Meillä on pesinyt monta vuotta pääskyset talon päädyssä ja tosiaan hieman sotkuisiahan ne ovat. Nyt ovat kadonneet tältä kesältä, mutta kaipaan niitä sotkuistaan huolimatta.
   Veneen pohjalle kannattaisi laittaa kuulema patolevyä, niin säilyisi pidempään, jos laittaa multaa. Mutta ehkä tuo saa tuossa olla ilman multaa ainakin hetken aikaa.

   Poista
 4. Upea majakka minullakin on sellainen työn alla . Siitä myöhemmin keväällä plogissani . Venevanhus on pitkäikäisempi näin kalliolla koristeena . Kuulemma happanee muutamassa vuodessa jos siihen laittaa multaa ja kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva 😀 sitten nähdä, mistä materiaalista teet omasi! Odottelen jo innolla.

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen majakka ja upea toteutus 👌

  VastaaPoista
 6. Oi miten hieno majakka!!
  Minulla vene jäisi koristeeksi ilman kukkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan tänä syksynä tuo venevanhus ei saa kaverikseen vielä mitään lisähärpäkkeitä.

   Poista
 7. Hieno majakka!
  Ehkä veneeseen voisi laittaa kukkia ruukuissa niin se ei menisi pilalle?

  VastaaPoista
 8. This is a great DIY that you did of the light house, I love the details that you used on this decoration. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤