18. joulukuuta 2017

Kynttilät hehkuvat hopeaa ja valkoista

Valkoista ja hopeaa jouluun

Sisustuskynttilät ovat usein niin kauniita, ettei niitä raaskisi polttaa. Nämä valkoiset ja hopeisen sävyiset kynttilät löytyivät Kustavin käsityökylästä. Hetkeksi laskin hopeaa hehkuvan asetelman harmajalle jäkälän valtaamalle ikikalliolle, kun kävin taittamassa vihreän oksan pihan katajasta. Ja sitten asetelma sisälle pöytää somistamaan ja talvea piristämään.
Joka jouluinen lähiseutuvisiitti Kustavin käsityökylään 

Kustavin Savipajassa ja Paratiisipajassa tulee vierailtua tuon tuostakin.

Viikonloppuna kipaisin kahvilla käsityökylän kahvilassa ystävien kanssa: Samallahan sitä tuli piipahdettua joulukylän putiikeissa.

Tällä kertaa mukaan Paratiisipajasta tarttuivat siis valkoiset kynttilät, joiden alaosaa somistaa himmeä hopeavyö. Yksikertaisen kauniita. Kynttilät löysivät tiensä uushopeatarjottimelle, joka tarttui pari kesää sitten mukaani Jurmon saaren (Iniö) ravintolan yhteydessä olevasta pienestä sisustusputiikista. 

Illan tullen kynttilät luovat himmeää valoaan joulun odotukseen. Minussa taitaa elää pieni harakka, kun valkoisen lisäksi hopea miellyttää pienesineissä… 


Kustavin Savipaja

Kustavin Savipaja
Savipajassa ihastuttivat minua edelleen valkoiset saviastiat. Niitä löytyy myös omasta keittiön kaapista. Putiikin joulunsomisteista jäivät erityisesti mieleen valkoiset tähtikoristeet mattamustalla seinällä. Joulu voi olla musta, ainakin se usein täällä rannikolla on, kun valkea lumi ei aina saavu.

Paratiisipajassa on tarjolla monenlaisia kynttilöitä ja sisustustavaraa. Osa ihanista tavaroista on esillä kivasti yhdistettynä wanhoihin somisteisiin, joista tässä merihenkinen vanha puuesine köysineen ja aito jalasreki, joka parinpäivän päästä kuulemma lähtee jouluiseen matkaansa, kenenkäs muun kuin pukin kera. Pupu-sisustustyyny jäi mietityttämään suloisuudellaan, se täytyy varmaan käydä hakemassa kotiin myöhemmin. 

Mukava paikka vierailla näin talvellakin.

Lämpöä jouluunne!

- Merikaisla
Paratiisipaja


Kirjoitus on tehty rakkaudesta saaristoon, lähimatkailuun ja sisustustavaroihin (ei mainos).

4 kommenttia:

 1. Ihastuttava paikka. En ole vieraillut koskaan, jospa ensi kesänä pysähtyisimme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Aina sieltä tarttuu jotain pientä, kivaa mukaan.

   Poista
 2. Oi suloista puputyynyä - ei ihme, että jäi mietityttämään<3 Tuollaisissa putiikeissa on niin mukava piipahtaa ja nauttia estetiikasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustusliikkeissä on AINA kiva kierrellä - ja samalla saa usein itselleen kivoja DIY-ideoitakin. :)

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤