8. joulukuuta 2020

DIY: Kynttilänkoristelua ja kynttiläkoruja

Kynttiläkoristeet
On aika tuikkivien valojen, läikehtelevien liekkien... Tunnelmallisia talven iltoja valaisevat kaikkialla kauniit kynttilät. 

Peruskynttilät kaipaavat silloin tällöin pientä "pukeutumista iltajuhlaan".  
– Ei muuta kuin tuunaamaan. 


Kynttiläkoruja, tee-se-itse

Kynttiläkoruja ja koruja

Kaupoissa on myynnissä monenlaisia, kauniita kynttiläkoruja. Itse ostin tämän suosikkini, hopeansävyisen poronpään taannoin Lapin reissulta, pikku isesta sisustuspuodista. Sen takana on napakka piikki, jolla se kiinnitetään kynttilään. 

Kynttiläkoruja voit toki itsekin tehdä. Itse tuunasin kynttiläni vanhoilla korvakoruilla ja riipuksilla. Ne toimivat loistavasti kynttilöiden somisteluun. 
Kynttiläkoruja, tee-se-itse

Korvakoruissa on itsessään jo pieni piikki, jonka voi työntää kynttilän kylkeen, ja näin kiinnittää helyt kaunistamaan peruskynttilää. Niitä voi helposti myös siirtää alaspäin kynttilän palaessa ja lyhentyessä. 

Kaulaketjunkin voi kieputtaa kynttilän ympärille. Sekin kannattaa  kiinnittää katkaistuilla nuppineuloilla kiinni. 

Nämä vaaleanpunaiset helmikoristeet ovat rikkimenneestä hiuslenkistä. Koristus kiinnitettiin niinikään katkaistulla helmiäisnuppineulalla. Vaaleanpunaisella, tottakai.

Pling, pling! Siinä niitä nyt on rivissä ilahduttamassa iltaani.  

kynttilänkoristeluaNyt syttyy valot tuhannet
myös tänne Pohjolaan
Ja taivahalta tähtöset
jo luovat loistettaan.

Lunta täällä ei vielä ole, sitä odotellessa. Toivottavasti saamme valkean joulun tänne rannikolle ja saaristoon! 

Tunnelmallista talviaikaa kaikille. 

– Merikaisla 

4 kommenttia:

 1. Ihanat ja kauniit kynttilät, ei ole tullut mieleeni että voisi koristella kynttilätkin, kaupoissa on tosin hirmu kauniita kynttilöitä, ettei nekaipaa koristelua.
  Tuosta kauriin päästä kerron jutun, mikä tapahtui muutama päivä sitten, tässä lähellä oli 2 peuran autokolari,toinen peura kuoli ja toinen loukkaantui,sitä ei siinä vaiheessa kukaan tiennyt että mitentoiselle kävi, kuin vasta seuraavana päivänä, peura oli koko yön ollut pihapiirimme läheisyydessä, kun menin lähelle se ei lähtenyt karkuun, soitin 112 ja sieltä ohjattiin riistamies paikalle, peura käveli sitten siinä vain ympyrää, sillä oli jalka poikki tai se oli murtunut, riistamies meni aika lähelle, ja huomasi että peura ei edes näe mitään, se oli sokea, onni oli myöden ettei se mennyt metsään, vaan jäi ihmisten ilmoille, ihan kuin olisi halunutkin päästä pois kärsimästä, minä sain komeat sarvet muistoksi seinälle.
  Riistamies kertoi vielä että peura oli muutenkin sairas, liha ei syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hurja, mikä tarina. Mikäköhän oli sokeuden aiheuttanut? Armollinen loppu kaurisparalle. Hyvä niin.

   Poista
 2. Samoin. Ja mukavaa uuden vuoden odotusta sinne!

  VastaaPoista
 3. Uuden Vuoden tervehdys täältä Myrskyluodolta! Onpa ihanat kynttiläkoristukset menneet nyt tältä joululta ihan sivu suun, mutta pitää laittaa korvan taakse. En ole kynttiläkoristeista kuullut puhuttavankaan, että niitä on oikein erikseen kaupoissa. Tuo poron pää on ihan mahtava.

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤