19. marraskuuta 2020

Näin syntyi taulu kirjataulukurssilla

kirjataulu merikaisla
Oma tekemäni kirjataulu.

Ystäväni näytti minulle tänä syksynä Katri Oikarisen kirjataulun, jonka oli ostanut. Kului vähän aikaa, ja hän löysi netistä taiteilijan tulevan kirjataulukurssin. Tutustuin tähän mielenkiintoiseen tekijään paremmin. Taulut olivat niin upeita, että oli pakko päästä tekemään oma taulu. Sinne siis, Hyvinkäälle!

Katri Oikarisen työhuone 

Kurssihuoneen tunnelma oli ihana. Yhtä seinää täyttivät taiteilijan omat teokset. Toisella oli kirjoja sävyttäin. Kehyksiä roikkui yhdessä nurkassa, ja rekvisiittaa ja asetelmia oli näytillä. Niistä sai kivasti ideaa omaan työhön.


Kirjataulu

Kirjataulu

Kehyksiä vanhasta hirrestä

Katri Oikarinen työhuone

Kirjataulu
Taulukirjan teko

Suunnitteluvaiheessa kirjoja sai valita mielensä mukaan valikoimasta. Itse toin mukanani tauluuni mm. pienen nallen ja vähän muutakin rekvisiittaa. 

En ihan kaikkea lähde taulun teosta tänne opastamaan, se jääkööt kurssin pitäjän tehtäväksi, mutta tärkein elementti ovat tietenkin kirjat, jotka leikataan "giljotiinilla" halutun malliseksi ja kokoiseksi. Tauluissa on siis mukana vain osa kirjaa, esim. kirjan pääty. Toinen tärkeä työväline on kuumaliimapistooli. Lisäksi tarvitaan aimo annos intoa ja luovaa kokeilumieltä. 

Taulukirjan tekoa
Kirjatauluni sommittelua. 


Kuvassa Katri Oikarinen avustaa ystäväni taulun kanssa.

Päivä oli ihan huippu ja kului nopeasti. Haluankin kiittää Katria ystävällisestä ja ammattitaitoisesta opastuksesta, ja myös herkullisesta lounaasta. Ehkä tavataan vielä uuden kurssin merkeissä.

Lopputulos

Tällainen minun taulustani sitten tuli. Paljon kirjoja, yksi nalle, mustepullo, höyhen (sulkakynä), lasipullo ja pieni punnus "kirjapainona".

Syksy on myös oivaa aikaa uppoutua hyvän kirjan pariin, kuten tekee tämä pikkunalle, tuliainen Euroopan-reissuiltani.  

Kirjataulukurssin lopputulos

Kirjataulu, kurssi

Mukavia hetkiä syystalveen kaikille! 

- Merikaisla
10 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Vau! Tosi ihania kirjatauluja ❤︎ Tuollainen olisi mitä mainioin lahjaidea kaikille kirjojen ystäville. Olisipa kiva päästä yhdessä oman esikoiseni kanssa tekemään omat kirjataulut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä 😀Osa kurssilaisista teki nimenomaan jollekin lahjataulun, jossa oli huomioitu juuri lahjansaajan harrastuksia tai lukumieltymyksiä.

   Poista
 3. Ihana idea tämäkin!Kirjoista on niin moneksi varsinaisen tarkoituksensa lisäksi.Pidin kovasti aikoinaan myös kirjoista tehdyistä pöytälampuistakin,jossa kirjapino oli liitetty narulla ja siihen istutettu lampunvarsi.Ja miten upeita ovat myös kirjojen sivuista leikellyt tai taitellut koristukset,juuri niitä kolmiuloitteisesti leikeltyjä maailmoja ihastelin yksi päivä Pinterestissä.
  Sinun omasta taulustasi nalleineen ja mustepulloineen tuli ihanan nostalginen.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, muistan nähneeni kuvia sellaisista valaisimista. Kirjoista voi tuunata kyllä vaikka mitä mukavaa!

   Poista
 4. Upea idea, enpä ole aikaisemmin kuullut. Ja taulustasi tuli todella kaunis. Minäkin haluaisin askarrella tällaista, mutta en tiedä pystyisinkö "teurastamaan" vanhoja teoksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika lopullista itse kirjalle, mutta uusi elämä niille kuitenkin. Paljon menee kirjoja myös ihan paprinkeräykseen nykyään.

   Poista
 5. Aivan hurmaava taulu! Tuollaisen haluaisin ehdottomasti. En vain tiedä mitä kirjoja raaskisi siihen käyttää. Rakastan kirjoja.
  Oikein mukavaa joulukuista torstaita ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta tuolla kurssilla oli, että kirjat tulivat kurssin vetäjältä. Osalla oli kyllä omia suosikkejaan mukana.

   Poista
 6. Apua kuinka upeita juttuja!! Täytyypä tutkia tarkemmin, minkälaisia kirjoja vielä omasta varastosta löytyykään...

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤