15. lokakuuta 2020

Syksyn lehtien värikirjo

vaahteranlehti syksy
Syksy hehkuu värejään ja loistavien sävyjen kirjo on nyt parasta terapiaa. Lokakuussa jo matalalle laskeneen auringon valo on pehmeän keltainen, kun se leikkii pohjoistuulen kanssa puiden lehdillä. Viime yönä pakasti pikkuisen. Lehdet pudottelevat päivään herätessään aika-ajoin lehtiään kuin taikaiskusta, auringonkehrän niitä hellästi herätellessä. Syysruska on parhaimmillaan. 

Vaahteran syysvärit. 

Vaahtera ottaa ilon irti syksystä ja pukee ylleen koko ruskan. Osa koivuista ei tänä syksynä vielä ole halunnut laittaa kullankeltaista viittaa ylleen, vaan tyytyy hillitympään kuosiin. Haapa vilkuttelee iloisen keltaisena syksylle. 

Tammi tarjoilee keltaisen, oranssin sävyjä, ja pirtsakka pihlaja viestittää kirkuvan punaisilla lehdillään ja kuiskaa: vielä olisi muutama marja tarjolla sinulle, lintuystäväiseni. 

Rauduskoivu.Näin sävyttyivät tänä syksynä Kustavin tien varteen istutetut pihjat. 
Tammi syysasussaan. Liekö tämä tammiherra istutettu tänne Kustaviin? 

tervaleppä

Tiesitkö muuten, että leppä ei syysruskasta välitä, vaan tiputtaa lehtensä vihreinä maahan? Rannan tervaleppä siis vielä kukoistaa, kuin syksyä ei olisikaan. 

Luonto on paras taidenäyttely, nautitaan siis hetken loistosta! 

- Merikaisla 

PS. Mikä on sinun suosikkipuusi näin syksyllä? 

11 kommenttia:

 1. Tänä syksynä olen ihastunut haapaan,sen keltainen ruska on niin kaunis sinistä taivasta vasten.Meillä täällä Saunalahdessa tammenlehdet ruskettuvat ja tammet pitävät lehtensä seuraavaan kevääseen asti.Tervaleppä kesäkukoistuksessaan meilläkin.
  Ihania kuvia olet kuvaillut,ensimmäisestä tuli mieleeni suuret joulukukkapuut etelän maissa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Meillä rantakoivut eivät oikein koskaan syksyllä tosiaan värväydy kovin kauniiksi, ehkä pitäisi pakastaa hieman reippaammin?

  VastaaPoista
 3. Kaunista on ja ruskan värit upeat!

  VastaaPoista
 4. Onpa hehkuva postaus 🍁🍂Pilvisenäkin päivänä paistaa aurinko, kun tämän postauksen avaa. Haapa on kaunis sinistä syystaivasta vasten, vaahterat niin monivivahteisia. Kaipa noista jompikumpi on suosikkini. Meillä ulkosaaristossa rannan tervalepät ovat olleet myrskyn lehdettömiksi riipimiä jo pari viikkoa.
  Mukavia lokakuisia päiviä Sinulle 🍁🍂🎃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perässä tullaan, eli pikkuhiljaa hiipuvat värit ja syksyn kauneus.

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤