28. lokakuuta 2020

Halloween-kurpitsalyhdyn tekoa ja vierailu Halikon kurpitsalyhtypellolla

Halloween kurpitsa

Halloween-kurpitsan kaiverrus on hauskaa puuhaa. Ja lopputulos ilahduttaa ja piristää marraskuun sinertyvää iltaa ja valaisee aaveiden ja kummajaisten yötä. Huiii! Minun kurpitsani irvistää näin! Kun teet kurpitsalyhtyjä, on hyvä huomioida muutama asia. Tässä vinkkini. 

Halloween jättikurpitsa

Kurpitsalyhty jättikurpitsasta

Tarvitaan muhkea, oranssi jättikurpitsa ja aimo annos leikkimieltä. Leikkuupuuhassa terävä veitsi ja tukeva lusikka on tarpeen. Ennen leikkaamista kannattaa tehdä kynällä kurpitsaan apuviivoja. 

Leikkaa kurpitsalle hattu, veitsi 45 asteen kulmassa. Koverra oranssi sisushöttö ja siemenet pois ja ohenna reippaasti kurpitsaa kovertamalla lusikalla lisää. Miksikö? Ohuesta seinämästä valo siivilöityy kauniimmin läpi, ja koverretusta osasta voit tehdä vaikkapa ihanaa kurpitsakeittoa. Varmista kuitenkin ensin, että kurpitsasi on syötävä lajike (!). Ota talteen myös siemenet, ne kannattaa paahtaa ja käyttää vaikka kurpitsakeiton päällä. 

Sitten alkaa se kivoin juttu, itse hurjan irvistyksen teko. Kevyt hahmottelu kynällä tässäkin vaiheessa voi olla avuksi. Ja  terävä puukko. Osan kasvojen piirteistä voi tehdä puoliksi koverrettuna läpinäkyviksi, kuten tein tämän kurpitsan nenän kanssa. Lopuksi huuhtele ja kuivaa kurpitsa. 


Folio, joka on kiinnitetty puolikkailla cocktailtikuilla hatun sisäpintaan, estää hatun kärventymisen ja palamaan syttymisen. Kynttiläksi riittää pikkutuikku / lämpökynttilä. 

Kurpitsalyhty
Pitäisikö minun irvistää vähän isommin?

Kurpitsalyhtypelto Halikossa

Oman kurpitsan ostin Halikkoon pystytetyltä Rannikon Puutarhan Halloween-kurpitsalyhtypellolta, jonne oli koverrettu jopa 1000 kurpitsalyhtyä. Hieno idea ja jännä nähtävyys. Hymy pyrki koko ajan kasvoilleni pellolla kävellessäni kaikkien irvistelevien kurpitsojen keskellä. Kiitos elämyksestä! Ja kiitos Vägen till Stromskäret -blogin Maijalle vinkistä. Antaisin tälle itse "vuoden-markkinointitempaus-tittelin", jos kuuluisin johonkin raatiin. Toivottavasti jälleen ensi vuonna kurpitsapelto loistaa yössä. 

Halloween kurpitsalyhty

Halloween aaveet Halikon kurpitsapellolla
Peltoa valvovat myös kelmeät aaveet. 

Kurpitsavuori, Halikko, Rannikon Puutarha

Halikko kurpitsapelto
Tietyssä kameravalotuksessa kurpitsat muuttuivat hurjan mustiksi.


Jättikurpitsa


Hillittömän hurmaavaa Halloweenia kaikille! 

PS.  Kurpitsakeitto homejuustolla ja paahdetut kurpitsansiemenet -ruokavinkki Instagramissani

- Merikaisla

8 kommenttia:

 1. Halikkoon ei olekkaan pitkämatka meiltä, mutta itse en ole harrastanut tuota pelottelusysteemiä,niistähän voisi tehdä muunlaisia lyhtyjä myös.
  Halikko on muuten aika historiaalinen paikka, jos haluaa tutustua tarkemmin siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, iloisia hymyileväisiä. Sellaisia teen jatkossa. Tai niihin voi vain tehdä jotain graafisia kuvioita. Hyvä idea.

   Poista
 2. Tosi kivaa, että ehdit pistäytyä Halloween townissa 🎃 Mielikuvitus saa siivet noiden kurpitsalyhtyjen keskellä. Nautin todella paljon niin kuin koko muukin porukka.
  Hyviä vinkkejä lyhdyn tekoon. Pelottavan irvistyksen olet onnistunut luomaan kaverille 🎃
  Oikein kauhistuttavan tunnelmallista halloweenia Sinulle 🎃🎃🎃💀☠️👻

  VastaaPoista
 3. Wau, onpa pelto ja hienot lyhdyt!

  VastaaPoista
 4. Tulin vastavierailulle ja kirjauduin lukijaksesi, sillä blogisi vaikuttaa olevan mielenkiintoinen. Upea kurpitsalyhty syntyi käsissäsi. Kyllä on hieno tuo kurpitsalyhtypelto. Näinkin siitä myös kuvia jossain lehdessä. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤