21. elokuuta 2019

Vanhojen tuolien maalausprojekti


Vanhat tuolit löytyivät taannoin Uudenkaupungin antiikkiliikkeestä. Ruskea pinta ja väri oli saanut ajan kuluessa siipeensä, joten valkoinen maali saapui jälleen :) ja pelasti tuolivanhukset. Maalia pintaan, niin näyttää vanhakin nuoremmalta. Tämä projekti eteni näin: 

Tuunausvaiheet


Pesu pelkällä maalipesulla ei mielestäni riittänyt, koska pinnassa oli myös vanhaa lakkaa. Kuumapuhallin oli hyvä, vaikkakin aika työläs vekotin poistamaan lakan. Vaan sainpahan ainakin kaiken ”pahan” pois. Maalipesulla sitten loppusilaus ja karheaksi. Valkoinen pohjaväri alle: tartuntapohja on aika hyvä vaihtoehto, varsinkin jos epäilee, että maalattavaan pintaan on jäänyt lakkakohtia. Parempi tehdä alkutyöt kunnolla, eli kannata unohtaa välivaiheita.

Kaksi valkoista tuolikaveria
Linkitä ihmeessä viesteihini, jos sulla on ollut vastaavia maalauskohteita, eli miten homma sujui. Hyviä maalaushetkiä kaikille myös tuleviin proggiksiin!

Sinähän ne lopulta ovat valmiina sisälle vietäviksi. Kaksi maalikerrosta tarvittiin, tällä kertaa Tikkurilan Helmi -maalia. Ripaus punaista pelargoniaa rinnalle, niin näyttävät tuolikaverukset vieläkin komeimmilta ja kirkkaammilta auringossa kylpiessään! Itsekin sain mukavasti auringonlämpöä näitä maalatessani.


- Merikaisla
  
14 kommenttia:

 1. Minulla on samanlaiset 2 tuolia kotona,maalasin ne myös valkoisiksi, vaikka arvo tippuu, on ne kauniit valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että osui sama maalausprojekti! Omat tuolit olivat sen verran huonokuntoiset, että alkuperäiskuntoon niitä en halunnut jättää.

   Poista
 2. Meillä kanssa olisi kunnostusta kaipaavia vanhoja puutuoleja vaikka kuinka monta kotitilallani. Pitäisiköhän vetäistä nekin valkoisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torpan tyyli ja oma sisustusmaku ratkaisivat näiden tuolien värin. Olisihan se voinut olla myös ruskeita, ihan vain öljytty, mutta niin puhtaaksi en näitä tuoleja saanut.

   Poista
 3. Ihanat tuolit ja kiva kun laitoit etemisohjeet. Meillä on tosi paljon maalauskohteita etenkin tuoleja missä on myös lakkaa pinnassa. Saa nähdä milloin nämä sitten valmistuu. Inhoamma molemmat maalaamista. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä muistaa ottaa kuvia noista työvaiheista. itsekin sitten kiva muistella "ennen ja jälkeen" tulosta.

   Poista
 4. Jossain kuvassa vilahti silkkiterrierin kuva, onko sinulla myös silkki, mulla myös on.poikkesin aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kuvissa vilahtelee pikkuinen Yorkkiterrierityttömme, jo yli 10 vuotias nykyään. 🐶Silkin serkku siis!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ennenvanhaan tehtiin tukevia. Siksi niitä on mukava kunnostaa ja maalata.

   Poista
 6. Kauniit tuolit olet maalannut! Meillä on mökin pukuhuoneessa samaa mallia oleva tuoli tuollaisena ruskeana. Se sopii valkoisten hirsiseinien kanssa sinne juuri ruskeana. Tuolla samalla maalilla olemme miniän kanssa maalanneet vanhan päästävedettävän sängyn lapsenlapsen sängyksi. Siitä on postaus blogissani. Sänky oli ennen ootrattu ruskeaksi ja vaati useamman maalikerroksen. Hyvin on maali pysynyt, vaikka välillä reunoja hakataan leluillakin.
  Suloisia elokuun viimeisiä päiviä Sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpäs käyn kurkkaamassa sänkyprojektisi!

   Poista
  2. Vinkkaatko vielä, koska postaus tästä on tehty. Mulla on tuossa yksi vanha vedettävä sänky ja mietin sille väriä, jos se nyt jonkun sävyn saa.

   Poista
 7. Päästävedettävän muodonmuutos -postaus on tehty 7.5.2019. Hauskoja maalaushetkiä Sinulle 💕

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤