25. tammikuuta 2019

Lumisen päivän kuksakaakaot


Pirteän pakkasentäyteisen ulkoilupäivän iloksi istahdimme rantaamme ja joimme kuumat kaakaot kuksista. Puupölliit toimivat istuimina ja porontaljat lämmittivät mukavasti. 

Aurinko paistoi matalalla ja värjäsi taivaanrannan kauniilla sävyillään. Talventörröttäjät, kaislat ja rannan puut, kaikki talvisen maiseman syleilyssä. 

Rannalla oli pieni piipertäjä viistänyt hankea pitkin. Kukakohan? Seurasin jälkiä hetken aikaa ja rupesi oikein hymyilyttämään, kun pikkuruinen kaveri oli yllättäen tehnyt reippaan "harhahypyn". Arvelen näiden jälkien jättäjän olevan metsähiiri, päästäinen tai lumikko, koska käpälien jättämä helmihauha oli vain reilun sentin, parin levyinen. 

Poiju odotti jään ympäroimänä jo kevättä ja veneystäväänsä. Mutta vielä sen täytyy muutamia kuukausia odotella... Auringon kainot säteet viistävät taivaan rantaa, vaan lunta rupruttelee päivä päivältä lisää. Kauniin valkoista on kyllä nyt - paljonko lunta teillä on?

PS. Jos tunnistat pienen vipeltäjän jäljet, vinkkaa.

- Merikaisla 

10 kommenttia:

 1. Kauniit keskitalven maisemat.
  Ja kuuma kaakao ajatuksena toi ihan veden kielelle.
  En tunnista jälkiä,mutta häntä kaverilla ainakin on. :)
  Paljon on lunta Espoossakin,nyt on kunnon talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo saisi lumentulo loppua, mutta kyllä on kaunista!

   Poista
 2. Ihanat kuksakaakaot ja porontaljat ovat varmasti lämmittäneet mukavasti:)
  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Ihania tuollaiset talviretket eväsherkkuineen! Meikäläinen hinkuisi myös retkireissulle, mutta flunssa puskemassa sitkeästi päälle, joten täytynee jättää odottamaan.. Lunta on täällä länsirannikolla valtavasti, maailma uinuu lumipeittojen alla. Kaunista. Suloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista! Lumi kyllä odottaa sinua, nyt sitä tosiaan on PALJON!

   Poista
 4. Ihana eväshetki kauniissa maisemissa!

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤