20. tammikuuta 2019

Hiihtoretki talvisissa maisemissa

Talvinen päivä, hyvä keli hiihtoretkelle. Aurinko ja pilvet vuorottelevat taivaalla ja sinisyttävät maisemaa. Rakastan tehdä umpihankeen omaa latua, sinne, missä muut ihmiset eivät liiku. Rauhallinen hiihtotahti antaa aikaa katsella ja kuunnella luontoa. Tälläkin kertaa pieni urpiaisparvi lensi ylitsemme. Yksinäinen korppi raakkui ja liiteli taivaalla. 


Matkasimme ohi peurojen ruokintapaikan, jossa kaksi kaurista ruokaili, vaan pelästyivät tietenkin meitä ja loikkivat kiiruusti metsään. Kustavin metsäiset lohkarekalliot nousivat jylhinä. 

Metsä ja pelto olivat täynnä lumeen painaituneita eläinten jälkiä. Niistä sympaattisimpina kaikille tutut jäniksen käpälien symmetriset hyppelyt. 

Pieni käkkäräinen kelottunut mänty hurmasi minut ensinäkemältä. Matkan varrelle osui myös vanha ruostunut maatalouskone sekä vanha, kivinen rakennus, ovi suloisesti rempallaan.  


 Lumi on nyt ihanan puhdasta ja talvi kauneimmillaan. Nautitaan kauniista talvipäivistä! 

- Merikaisla tuulessa


13 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Talvi antaa meille nyt parastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt tuli vielä kirpeä pakkanen. Ihan parasta, kun on niin valkeaa ja valoisaa.

   Poista
 2. Upeat hiihtomaisemat siellä luonnon keskellä! Harmi kun en omista suksia, nyt niille olisi käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen enemmän ja enemmän ruvennut tykkäämään murtomaahiihdosta. On tainnut jäädä pari vuotta väliin laskettelusuksilla suihkintaa. Metsän rauha on niin antoisaa, kun rauhassa saa hiihdellä. Hopi-hopi suksikauppaan!

   Poista
 3. Nyt on ollut kiva nähdä, kun aurinko punaa puiden latvoja, kuten näissä sinunkin kuvissasi on:) Nuo kalliokuvat on minusta kotoisen näköisiä, koska tuovat ihan meidän maisemat mieleen, vaikka ihan eri puolella maata ja ihan eri tyyppisellä alueella ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, latvat näyttävät kuin tulen loimottamilta sävyiltään. Kallioiden jylhyyttä oli hieman vaikea saada vangittua, mutta alueella on paljon kauniita kallioleikkauksia ja kivikauden merkkejä.

   Poista
 4. ihanat maisemat hiihtoretkellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suksi kulkee ja mieli lepää näissä maisemissa :)

   Poista
 5. "Pertsa" on minustakin ihana liikuntamuoto ja juuri omaan tahtiin laturaivon ulottumattomissa. Kauniissa maisemissa saat hiihdellä ja kauniit ovat kuvasi.
  Sinulla on kiva blogi. Tervetuloa vierailulle minunkin blogiin Myrskyluodolle - Vägen till Stormskäret ❤️
  Lempeää viikonloppua ❤️ T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤