4. maaliskuuta 2018

Talvinen päivä saaristossa


Talvinen päivä saaristossa. Hyvä päivä ulkoiluun, hiihtämiseen jäällä – ja pilkille lähtöön. Yöllä lähes 20 astetta pakkasta, auringon lämmittäessä siitä ei ole tietoakaan. Mukava pakkassää. 

Rannassa söpöt jäljet, iso jänis meni, pikkujänis tuli. Kenenkähän jäljet nämä toiset ovat, pienen supikoiran? Jää oli täynnä eri eläinten jälkiä, ja lopulta tietenkin meidän tekemänä suksien suihkinnan jälkiä - sekä pilkkireikiä. Naapuri oli ajellut mönkijällä pilkkipaikoilla.

Pikkukoiramme oli innoissaan. Hau - hau! Äkkiä nyt se kairareikä! 

Taisi haukku pelottaa kalat pois, kun niitä ei lopulta pilkillä ja reiästä noussut ainuttakaan. 










Lopuksi rannassa makkaranpaistoa. Räystäältä roikkui muutama kaunis jääpuikko. Taivas loisti henkeäsalpaavan sinisenä. 



Pääasia pilkillä käymisessä ei mielestäni ole kalan saaminen vaan nimenomaan raikkaasta säästä nauttiminen. Päivän lopputulos siis: nolla kalaa, paljon aurinkoa ja talvista ilmaa.

Auringontäyteisiä päiviä kaikille! 

- Merikaisla





14 kommenttia:

  1. Tulin tänne vastavierailulle. :) Onpa hauska yhteensattuma, että olemme ihmetelleet aivan samanlaista jälkivanaa tänään. :)Mikäköhän eläin on kysymyksessä...
    Teillä on ollut ihana ulkoiluretki,makkara on varmasti maistunut hyvälle! :)
    Terveiset täältä Espoosta Kustaviin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tuli visiitille. Noita vipeltäjien jälkiä on kyllä lumessa todella paljon, pikkuruisista käpälistä monenkokoisiin sorkkiin ja tassuihin :)

      Poista
  2. Ihanat kuva! Kyllä nyt on kelvannut ulkoilla ja hiihdellä.
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kertaa suksien kanssa tänä talvena, toivottavasti ehtii vielä toistamiseen, jäällä suihkiminen kun on aika mukavaa ja leppoista.

      Poista
  3. Kaunista!
    Nyt alkoi tekemään mieli nuotiolla paistettua makkaraa..:)

    VastaaPoista
  4. Oi, miten ihanat kuvat ja tunnelmat! Kelit ovat olleet huippuhienot ja itsekin nautiskelisin auringosta ja hohtavista hangista vaikka koko päivän, mutta pakkanen pakottaa lopulta sitkeimmänkin sissin vetäytymään välillä sisätiloihin ;)
    Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle sinne Kustaviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaspäiviä ja kirkasta auringonpaistetta sullekin! 🌞Kunhan hieman lämpenee, niin tarkenee pidempään ulkoilla.

      Poista
  5. Ihanaa että sain nauttia tästä pilkkireissusta. Siitä onkin monta vuotta kun olen pitkillä käynyt. Ja makkara oli epäterveellisen maukkaan näköiseksi grillattu. Meidän pitää tehdä samoin kun jossain vaiheessa poltamme roskia mökillä .Hyvää alkavaa viikkoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä (varsinkin loppukesästä) se makkara on ihan yök, mutta nyt maistui yllättävän ihanalta! Nyt onkin hyvä sää polttaa roskia, kun ei ole suurta palovaaraa.

      Poista
  6. Oi ihanuus mitä kuvia♥ Tuollaiset pilkkireissut on ihan huippuja:) Eikä taida olla mitään niin hyvää kuin nuotiomakkara! Aurinkoista talvipäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnolla käristetty makkara 😇 Viis karsinogeeneistä.

      Poista
  7. Ollaan käyty koiralenkillä jäällä useampana päivänä - niin ihanaa<3 Täällä on ollut liikkeellä paljon luistelijoita, hiihtäjiä ja kaikenlaisia moottorihärvelsitä. Ihan on ruuhkaa lähilahden merenjäällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hauskalle, vaan pian se on leikin loppu, kun kevät sulattaa jäät.

      Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤