11. maaliskuuta 2018

Vanhaintavaraliikkeen ihanuuksia


Antiikkiliike, vanhaintavaraliike, osto- ja myyntiliike... Monta nimeä rakkaalla lapsella. Mikä mahtaisikaan sopia parhaiten tälle eilen vierailemalleni  liikkeelle? Sitä miettiessäni sukelsin siis ihanaan puotiin, jota olisi voinut myös sekatavaraliikkeeksi nimittää. Vanhojen kierrätystavaroiden liikkeistä voi löytää vaikka mitä ihanuuksia sisustukseen.


 


Sisään tullessa ihanan ruostepatinan saaneita maitotonkkia ja vanhoja kalaverkkoja. Seinillä nojaili kauniiksi kelottuneita harmaita heinäseipäitä odottamassa - ne kuiskivat: ota mukaan ja keksi meille uutta käyttöä.

Tavaroiden paljous pursui liikkeen sisällä. Pöydillä kauniita punertavia kuparipannuja kymmenittäin. Keittiövälineitä, posliinia, lusikoita ja haarukoita. Ja pieniä suloisia hopea ja –alpakkalusikoita. Ja paljon, paljon muuta. 

Tällä kertaa hehkuva kuparipannu jäi vielä odottamaan ostoa, mutta mukaani tarttui keittiön somisteeksi vanha Karhulan lasitehtaan lasinen purkki "Karhu-keittiötölkki 3 L" sekä vanha tummaksi paahtunut puurokauha. Mukaan pyysi saada tulla myös pieni hopeapatinoitunut alpakkaruusutarjotin - se tulee ihan käyttöön - ehkäpä se pian saa toimia pikkupipareiden sylinä. Kaksi pientä kahvilusikkaa lähtivät myös kotimatkalle: niistä aion myöhemmin kokeilla jotain koruja tai muuta DIY-koristeita.



 
Kuvissa ostosten kanssa on naistenpäivänä saamani keltainen narsissi. Kyseisenä päivänä tapahtui muuten aika hellyttävä pikkusöpöily, kun piskuinen tyttökoirulimmekin sai samanmoisen, mutta hiukan pienemmän narsissin lahjaksi – miehetkin osaavat joskus todella yllättää ja hassutella. ❤️

Shoppailumatkalla ylitin joen, joka merta kohti alati virtaa, talven palkkasillakin jäätymättä. Siinä se solisi ja kuiskutteli – kevät tulee pikkuhiljaa…  

Virrataan mekin täysin rinnoin kohti kevättä!

- Merikaisla


18 kommenttia:

  1. Mitä silmäkarkkeja tarjoilitkaan heti aamutuimaan!
    Heinäseipään tai vanhan,tuulen ja sateen syömän latolaudan pinta on yhtä upeaa katseltavaa kuin vanhuksen hopeiset suortuvat.♡
    Minäkin olisin hyvin viihtynyt tuossa kaupassa.😊
    Kaunista löysit mukaan kotiin vietäväksi.Hieno jokinäkymäkin.

    VastaaPoista
  2. Oih..millaisia aarteita! Tuollaisessa liikkeessä olisi kyllä niin paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa:) No todellakin söpöä, ihana mies sinulla♥ Oikein mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sai itseni ulos ajoissa kaupasta, ja ostosmäärän pysymään järkevänä - jos sellainen nyt voi olla tuollaisessa liikkeessä 😊

      Poista
  3. Voi ihanuus, minkä pikkusöpöilyn kohteeksi pääsittekään - saitte samanlaiset naistenpäiväkukkaset♥ Tämä postaus täytyy kyllä näyttää miesväelle täällä kotonakin...hmmm...meidän Hugo ei kylläkään ole tyttökoira, mutta kyllä tätä söpöilymallia voi varmasti soveltaa jotenkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkiä vaan miesväelle :) , voihan sitä vaikka ystävänpäivänäkin antaa koiruleille herkkulahjan.

      Poista
  4. Ihania ostoksia teit ja kun samat tuotteet löytyy myös minun kodistani. Alpakkatsrjotin on minun äitini peruja. Samanlaisen ison tumman gkauhan olen ostanut joskus kirpputorilta ja ruusulusikoita minulla on tusina kylläkin uusia lahjaksi saatuja. Mutta vanhoja on mökillä käytössä kirpputorilta ostettuja. Ja vielä samanlainen iso Karhulan tölkki on varmaan anopilta saatu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hauska yhteensattuma (!) :) , vaikka taitavat nuo ehkä olla aika yleisiä kirpparilöytöjä. Meillä taitaa äidillä olle myös tuollainen tarjotin, ehkä se siksi tarttui mukaan, kun toi lapsuusmuistoja.

      Poista
  5. Hienoja löytöjä! Itse olen juuri vanhoihin puuesineisiin heikkona ja tuollaisia kapustoja tulee liian harvoin vastaan.

    VastaaPoista
  6. Voi mitä ihanuuksia! Tuollainen kuparipannu on minulla toivelistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, niin minunkin, mutta tosiaan vielä ei tarttunut mukaan. Mietin, mikä olisi sille kotonani paras paikka...

      Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤