8. maaliskuuta 2018

Lasipullojen ja maljojen välkettä


Hyvää naistenpäivää kaikille! Kurkataanpa sen kunniaksi vähän valossa välkehtiviin lasi- ja kristalliesineisiin. 

Saaristolaistuvassani punaisena lankana - vai pitäisikö sanoa valkoisena lankana, kun rakastan valkoista 😀- on vanhan kunnioittaminen ja esineet, jotka kertovat tarinoita menneiltä ajoilta. Joskus mukaan tupsahtaa toki uudempikin esine. Sulassa sovussa soljujat siis wanha ja uusi. 

Vanha lasi ja kristalli ovat kiehtovia esineitä. 


Sokerikko ja kermakko ovat todella vanhoja, käsittääkseni 1940-luvulta ainakin. Sävykin hieman keltainen. Mariskoolin tunnistattekin. Isoimpana esineenä on uusvanha maljakko. Ja sitten nuo suloiset pikkupullot, jotka todennäköisesti ovat sisältäneet apteekkarin mikstuuraa. Sillivati löytyi antiikkiliikkeestä. 

Kuvissa näkyvä pitsi on isoäitini jäämistöä, vanha tyynyliina. Hieman rikki, mutta kaunis: etsii uutta käyttökohdetta. 

Nämä esineet ovat minulla kaikki arkikäytössä ja yleensä eri puolilla taloa, ei piilossa kaapissa. Nyt ne koottiin yhteen pesua ja puhdistusta varten. Rupesin miettimään, että onhan noita apteekin pulloja enemmänkin, eli minne niitä voisi laittaa esille. Hih, juurihan aiemmin sydänhyllyn pikkuaarteet postuksessa mietin, että en ole pienten esineiden keräilijä ja nyt jo pohdin pullojen lisäkeräilyä. Antiikkiset pullot pienine ilmakuplineen ovat omalla tavallaan viehättäviä. 

Niin se mieli on ailahtelevainen, mutta sisustuksessa ei kannata tehdä liian tiukkoja rajoja. Pienikin on kaunista, eikö vaan?

Iloista kansainvälistä naistenpäivää 2018 kaikille!

- Merikaisla

10 kommenttia:

 1. Hyvää Naistenpäivää! Vanhat lasiastiat ja esineet ovat niin kauniita. Tuli mieleen noista ihanista sokerikosta ja kermakosta oma äidiltäni saatu kaunis lasikannu. Samalta aikakaudelta kuin nuo sinun ihanuudet, hieman kellertävää paksua lasia. Ihana blogi, kiva että löysin tämän. t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Sanna, kiva että löysit tänne! Vanhoilla lasiesineillä olisi varmaan monta tarinaa kerrottavana. Paljon ovat elämää nähneet 😀

   Poista
 2. Iloista naistenpäivää, voi kyllä oli monta samanlaista lasiesinettä kuin minullakin. On kerääntynyt liikaakin ja mietin mitä teen ikää 73 v. ja epäilen ettei ehkä lapset ja lapsenlapset halua, yllätyin kun lapsenlapseni oli ostanut yhden kastehelmi astian. Kyselin pitääkö sarjasta ja haluaisi minun 16 kpl pullalautasta, oikein ilahtui kun kuuli että ovat kirkasta lasia, en nyt vielä ala poistaa muitakaan vanhoja lasiastioita. Olin ne saanut äidiltäni ja tuntui hyvältä kun meni lapsenlapselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena en itsekään tykännyt kauheesti vanhasta ja antiikista, vaan pikkuhiljaa niihin on rakastunut ihan tosissaan. Varmasti sinunkin jälkikasvu oppii niitä arvostamaan. Kastehelmi-sarja tuo muistoja lapsuudestani. Jos nuo kuvieni vanha kermanekka ja sokerikko ja niiden kuviointi on tuttua Sinulle, niin tiedätkö niiden alkuperästä, ehkä tuontitavaraa? Koitin niitä netistä etsiä, vaan en löytänyt infoa.

   Poista
 3. Ihanaa vanhaa.<3 Itsellänikin on joitain perittyjä lasiastioita.
  Niissä on jotenkin hienostunutta olemusta. Ennen tehtiin käyttöesineistäkin niin kauniita, kun oli vähemmän tavaraa ihmisillä ja niitä mitä oli, arvostettiin.Kaunis lasi ja virkattu pitsi, kuvaukselliset rinnakkain. Hyvää naistenpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta. Lasiesineitä arvostettiin todella ihan eri tavalla kuin nykyään.

   Poista
 4. Niin kauniita esineitä! Pidän hurjasti lasitavaroista kun valo heijastuu niin kauniisti niistä! Ihanaa naistenpäivän iltaa😊❤🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha lasi, uusi lasi... molemmat kauniita. Iloa loppuviikkoosi!

   Poista
 5. Niin kauniita aarteita - kirkas lasi on mielestäni juuri ihaninta<3
  Hih, meilläkään ei ole mitään punaista lankaa sisustuksessa, mutta valkoinen lanka taitaa olla:D

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤