17. maaliskuuta 2018

Pikkuvaris lensi luokseni - taidetta netistä

Onpas kirkas keväinen päivä. Sinisenä hohtava taivas häkellyttää harmaan talven jälkeen. Pellolla heinät ovat kuin suloisia viiksikarvoja lumen keskellä ja muutama talventörröttäjä on vielä pystyssä. Ehkäpä sen kätköissä on vielä pari siementä lintujen syötäväksi. Tintit laulavat jo kilpaa. Pari astetta pakkasta, kantohanki, pajunkissat kurkkivat hohtavan valkoisina, ja varikset hyppivät ja leikittelevät hangella ja puissa. Onpas eläimellistä: kissaa, viiksiä, lintuja ja variksensulkia

Siinäpäs aasinsilta taiteeseen ja varistauluuni, joka lehahti kotiini tällä viikolla.


Törmäsin netissä myynnissä olevaan pikkuvaristauluun, joka hurmasi suloisuudellaan. Eikä jättänyt rauhaan vaan "koputteli ikkunaan" joka aamu. Taulussa pieni, suloinen varis laskee mäkeä potkukelkalla. "Vähän pelottaa vauhti, mutta antaa mennä vaan!", se taitaa miettiä.

Ihanan, uuden, naivistisen varistauluni nimi on Alamäen huumaa

"Minulla on Eslan potkukelkka, joten siitä tuo aihe. Tänä talvena on ollut hyvät kelkkakelit", esitteli minulle ennestään tuntematon taiteilija Kari Majamäki pientä tauluaan, kun vaihdoimme viestejä meilitse. Sähköpostijutustelun jälkeen tuntui, kun olisimme jo vanhoja tuttavia. Mukavaa shoppailua siis.  

Vein taulun ulos kuvattavaksi: pikkuvaris oksalla, halkopinossa - missä on variksen koti? Hauskaa, miten öljyväritaulun sävy muuttui eri valossa kuvattaessa. Noh, kyllä se, tottakai, lopulta löysi sisälle seinälleni.  


Elämäni ensimmäisen kerran ostin  siis netin kautta taidetta, ja olihan se hieman jännittävää; tilata näkemättä taulua, mutta koska tilasin suoraan taiteilijalta, se tuntui luetettavalta tavalta. Ja parissa päivässähän se söpö pikkuvaris lehahti ovelleni hyvin pakattuna. Kutkuttavan odotuksen jälkeen postin saapuessa oli kuin joulu olisi tullut . Oli jännä avata pakettia. Juuri niin suloinen variksenpoika, kuin odotinkin!  Ja hienot hopeiset puukehykset.


Uudella taululla on minulle oma merkityksensä. Näen taulussa ehkä hieman itseäni; täysillä uusia tuulia päin vaaroista välittämättä. Isäni nimitti itseään Vaari-varikseksi, taulu muistuttaa minua myös pilven reunalla istuvasta isästäni. Pienestä taulusta on paljon iloa ja se tuo hymyn huulilleni. 

Kiitos vielä kerran taiteilija Kari Majamäki!

Kuva taulusta on julkaistu taiteilijan luvalla - jos haluat nähdä lisää hänen töitään, kurkkaa >>  #variksenpesä

17 kommenttia:

  1. Rupesi heti hymyilyttämään, kun saavuin tänne kuin kotiin. :)
    Kuvailin itsekin kirkkaan sinistä taivasta tänään pajunkissoineen, oli ihan hulppean hieno sää!
    Ja tämä ihana, ihana uusi taulusi!
    Olen jo pari vuotta ihastellut hänen taulujaan netissä, juurikin näitä variksia ja myös lehmiä,toinen eläin jota rakastan!
    Monena hetkenä ollut sormi liipaisimella, että olisi lähtenyt varistaulu-tilaus Pohjanmaalle päin. Nämä suloiset naivistiset aiheet ovat hurmaavia, itse olen kuitenkin ajatellut ihan tavallista varista kuvaavaa taulua. Vielä ei kuitenkaan ole ihan se minun varikseni tullut vastaan, vaikka hän tuottelias näyttää olevankin.Omani taitaisin haluta myös ilman kehyksiä.
    Tämä sinun kelkkaileva variksesi on aivan ihana!Ja mikä idea kuvata se ulkona! Ihanaa aurinkoista viikonloppua sinne Kustaviin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirjam-Matilda. itse vasta tutustuin pari viikkoa sitten tämän taiteilijan tauluihin - sattumalta netissä hänen töihin törmättyäni. Ihastuin kyllä moniin Kari Majamäen tauluihin. Tämä helyttävin lensi kotiini.

      Poista
  2. Ihania kuvia, ja siis taide <3. Ne ovat hienoja hankintoja, ja ihanaa kun tunnistat siitä myös itsesi.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itse myös tehdä monenlaisia kädentöitä, joskus jopa maalaan, mutta arvostan todella ”oikeiden” taidetta, ja siksipä muutamien taiteilijoiden töitä löytyy, kylläkin kaupunkikotini seiniltä.

      Poista
    2. Kävin kurkkimassa Sukhimattoja, ihania, juuri mulla on pyöreä matto etsinnässä, täytyypäs laittaa mietintään. :)

      Poista
  3. Oi miten ihana taulu!! Varis on yksi lempilinnuistani. Seurailen niiden touhuja tuossa oman pihan ruokinnalla ja ovat kyllä mainioita veijareita :)
    Hioin tyttöjeni pienestä potkukelkasta hilseilleet punaiset maalinrippeet tänään pois, sillä ajattelin maalata sen siniharmaalla ja antaa tyttärenpojalle lahjaksi. Ensi talvena se olisi juuri sopivankokoinen hänelle. Nyt lähdenkin katselemaan Majamäen taidetta "sillä silmällä" eli saattaapa poika saada kelkan lisäksi vielä toisenkin lahjan ;)
    Kiitos sinulle tästä tosi kivasta vinkistä ja mukavaa maaliskuun jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että varikset ovat muidenkin mielestä veikeitä lintuja. Varislinnut ovat aina viehättäneet minua, ovathan ne aika viisaitakin :) Temppiä potkukelkan tuunaukseen, Wanha kelkka voisi kyllä talvella toimia vaikka ihan ulkosomisteenakin, vaikka talvisten kukkien telineenä.

      Poista
    2. Korppi se vasta upea ja viisas varislintu onkin, mutta sitä valitettavasti pääsee näkemään vain hyvin etäältä.
      Hih, tuo kelkka on ollut kukkatelineenä meidän pihalla jo 11 talvea ja varmaan siksi onkin niin huonossa maalissa :) Nyt sillä olisi omien tyttärieni lapsuusajan jälkeen mahdollisuus päästä takaisin sille tarkoitettuun tehtävään, joten kiitos tsempeistä, saatanpa tehdä postauksenkin kelkan tuunauksesta :)

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja voi miten hieno taulu! Mukava on tuollaista katsoa, esineet joista tulee joku kaivattu mieleen ovat erityisen rakkaita♥ Ihanaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varis puhuttelee mua jostain syystä erityisesti muutenkin, onkohan se mun voimaeläin (-lintu)?

      Poista
  5. Tulin vastavierailulle ja jäin samatien lukijaksi. Ihania kuvia ja tarinaa täältä löytyykin!

    Mukavaa maaliskuun jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Nyt vasta tänne löysin! Liityin myös lukijaksi! Ihania tauluja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wellcome! Täällä saaristossa nuo varislinnut on tänäänkin pitäneet aika mekkalaa. 🐦

      Poista
  7. Upea tuo kuva sinisestä taivaasta ja pajunkissoista. Ihana on myös uusi taidehankintasi! Mukavaa kevätpäivää sinne saaristoon.

    VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤