26. maaliskuuta 2018

Pääsiäisvalmisteluja ja munien värjäystä


Hanget pakastuvat yöksi, päivällä kevään tulo näkyy lumen sulamisesta syntyvinä pieninä, iloisina puroina. Tätä kevään odotusta on ihana seurata! On aika valmistautua pääsiäiseen!  

 Pieni työlista:
 Pääsiäisruoho ohrasta   >tsek< (ehti jopa itää)
• Pajunkissat haettu   >tsek<
• Munat ja munien värjäys   >tsek<
• Narsissit ostettu   >tsek<

Kaikki tärkeimmät tsekattu ja valmiina. 

Pääsiäiskoristeet, kaksi keltaista, punahelttaista kanaa, on kaivettu laatikon perukoilta. Kuvassa ne ihmettelevät keitettäessä värjättyjä munia, joihin testasin kuviointia. 


Munien värjääminen mausteilla

Leikkasin maalarinteipistä sydämenmallisia kuvioita, ja liimasin ne muniin ennen keittämistä. Keitinveteen olisi kait pitänyt laittaa sipulinkuoria voimakkaamman keltaisen värin saamiseksi, mutta koska niitä ei ollut, kokeilin mausteita. Currya ja mukaan myös paprikaa ja chiliä. Keitettäessä syntyi muuten aika huumaava tuoksu. Mausteista tarttui kananmuniin hyvin hento väri, mutta teipit poistettuani, lopputulos oli juuri sellainen kuin toivoin: Aamupalapöytään sydämellisiä munia. <3

Munat on ostettu muuten suoraan maatalon isännältä. Lähiruokaa siis. 


Kukkien loistoa

Pääsiäisviikolla piirongin päällä oleva kliivia yllätti ja heitti upean oranssivärisen hehkunsa ilokseni.

Narsissit pääsevät päivällä ulos puisen kahlaajalinnun kaveriksi, yöksi ne pitää vielä siirtää eteiseen. Ulkona ollut muutamia ihania kevätauringossa kimaltelevia päivi, mutta yöpakkaset yllättävät rajuudellaan.

Mitä pääsiäisenä?

Siinä minun pääsiäisen ennakkovalmisteluni. Pääsiäisenä on tulossa vieraita ja teemme yhdessä mm. lammasta. Mukavaa yhdessäoloa, ruoanlaittoa, herkuttelua - ja ulkoilua saaristossa. Voiko pääsiäiseltä toivoa muuta? Aurinko on luvannut näyttäytyä. Ihanaa!


Iloista pääsiäisen odotusta ja viettoa kaikille!

PS. Pääsiäisen "must"? Minun pääsiäiseni ei tule ilman narsisseja ja pajunkissoja. Pajunkissat eivät tällä kertaa päätyneet kuviin, mutta aion niitä laittaa kukkien kavereiksi vielä kiirastorstaina. Mitä sinun pääsiäisen valmisteluusi kuuluu?

- Merikaisla


19 kommenttia:

  1. Oi, olet uskaltanut kukkia ulos jo laittaa. Yleensä itsekin olen pääsiääiseksi kerännyt syksyiset pois ja narsisseja laittanut tilalle, mutta ei tänä vuonna, ruukut aivan jäässä.
    Mutta, auringosta ja lorisevista ränneistä olen nauttinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Usko pois, ekat narsissit jäätyivät pahasti, kun unohdin yöksi... :) Mutta saahan niitä uusia. Niin rännien lorinaa, se on yksi kevään varma merkki!

      Poista
  2. Meillä on ollut jo jonkin aikaa narsisseja maljakossa!Ovat kyllä ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siispä mukavaa narsissientäyteistä pääsiäistä sulle, Aikku!

      Poista
  3. Kivalta kuulostaa 😊 Mylla pääsiäinen on perheen kanssa yhdessäoloa ja hyvän ruuan nauttimista❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä muuta tarvita! Iloista pääsiäistä sulle!

      Poista
  4. Narsissit ovat vielä kaupassa. Kiva olisi niitä ulos laittaa, mutta kun on niin kylmää. Pääsiäisen kuviot vielä hieman auki, mutta yksi on varmaa! Pääsiäisen viettoon kuuluu ehdottomasti hyvä ruoka.

    VastaaPoista
  5. Kivoja kuvia. Hyvä idea mausteilla värjätä munia ja viellä noin ihanan sydämellisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemalla voi syntyä aika monen värisiä =) Mutta sipulinkuori on kyllä tosi kiva ja paljon voimakkaampi.

      Poista
  6. Oi, tulipa munista sieviä mausteilla! Muistan, kun pienenä mummulassa sipulinkuorilla värjäiltiin ja liitskailtiin sitten pääsiäisenä munia.
    Kreijan aikona munat värjättiin taas tummanpunaisiksi (Ortodoksiuskonnon mukaan kuvaamaan Jeesuksen verta)ja samanlailla niillä sitten kilpailtiin, kenen muna pysyy ehjänä kopauttaessa vastakkain.
    Olemme myös vuosien saatossa vesiväreillä maalailleet lasten kanssa munia.
    Ihanasti siellä aurinko paistaa narsisseihin!
    Minulla pääsiäiskoristelu hiukan kesken, kun en löydä mistään koristelaatikkoani, jossa ovat vuosia jo mukana kulkeneet koristeet.
    Mukavaa pääsiäisviikkoa Kustaviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla tuosta Kreikan perinteestä. Punaisia munia olisi kiva kokeilla. Milläköhän värillä, ihan elintarvikevärillä ainakin? Tuosta kirjoituksestasi tuli mieleen, että onhan minullakin jossain laatikon perukoilla joku ikivanha pikkuinen strasselitipunen. Varmaan jo ihan ruttuisia, mutta muistoja herättäviä. Nehän pitää kaivaa esille!

      Poista
  7. Voi ihana noita sydänmunia♥ Tämä idea päätyy kyllä täälläkin käyttöön:) Olipa kekseliästä käyttää mausteita värjäämiseen:D
    Pääsiäislomalta toivon yhdessäoloa ja pääsiäisherkuttelua - tänä pääsiäisenä toiveena lisäksi olisi saada remppahommia edistymään.

    VastaaPoista
  8. Ihania pääsiäisjuttuja♥ Että nuo narsissit on sitten kauniita! Täällä on pikkuisen mökkiä koristeltu pääsiäiskoristein, vihreää kasvatettu ja minunkin on aina pakko saada pikkuinen ruukkunarsissi pääsiäiseksi, joten se on vielä kaupasta haettava:) Mukavaa pääsiäisviikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen väri piristää ja tuo aurinkoa pääsiäiseen, vaikkei se muuten oikein olekaan mun värini sisustuksessa.

      Poista
  9. Hauska idea tuo mausteilla värjääminen, eipä ole tullut mieleen. Ihanan herkkikset värit tulee esille nätisti! Heräsin itse pääsiäishommiin vähän myöhään, joten ei ole rairuohoja, kukkia tai mitään hommattuna. Pääsiäisen agenda on tuoda sementtiä saareen ja ehkä katan runsaan brunssin kasvihuoneelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen pyhät ovat hyvää aikaa puuhasteluun. Mukavaa huhtikuun alkua teille!

      Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤