28. tammikuuta 2018

Osa 1: Retrokeittiön remontti saaristolaiseksi

Palataan hieman ajassa taaksepäin. Pikkuinen rantatorppa (60 m2) ei ollut kovin hääppöisessä kunnossa, kun sen ostimme. Tarvittiin kuitenkin näkemys siitä, mitä sille voisi tehdä. Kerron eri huoneiden remonteista myöhemmin, mutta aloitellaan keittiöstä.

Vanha keittiö

Pienen keittiön seiniä värjäsi beessi lastulevy. Tiskipöytä oli ilmeisimmin 60-luvulta, mutta aika huonossa kunnossa. Hiiret olivat takertaneet reikiä kaapistoon ja löytyipäs niiden jätöksiä myös vanhasta jääkaapista (yök!). Liesituuletin ei tehnyt muuta, kuin piti mahdotonta pörinää. Ruokakaappiin oli joku kuoriaisporukka tehnyt pesän ja kaapin sisäseinät olivat myrkynvihreiksi maalattuja. Enempää säilytystilaa ei sitten ollutkaan. Seinällä tiskipöydän takana oli aika ilmeikkäät sinikeltaiset laatat. Lattia oli vanhaa linoleumlaattaa, mutta sekin lohkeillut ja huonossa kunnossa. Katto oli jännästi tehty kahdesta eri paneelista. Kokonaisuudessaan siis aika lailla retrokeittiö.

Uusi keittiö

Keittiö sai siis lähteä ja tilalle tuli uutta. Halusin keittiöön tietenkin saariston tunnelmaa. Tuossa ensimmäisessä kuvassa remontti on jo aloitettu, ja seinätkin valkoiset, mutta kerron seuraavassa osassa vähän enemmän mm. materiaalivalinnoista. 

Tsemppiä kaikille, jotka parhaillaan remontin parissa painitte. 

Katso "Osa 2 - keittiöremontti valmis"

- Merikaisla

16 kommenttia:

 1. Jään mielenkiinnolla odottamaan uudesta keittiöstänne kuvia!

  VastaaPoista
 2. Ihana paikka sinulla. Veden äärelle kaipaan itsekin joka päivä ja katsotaan muuttuuko ikävä jossain elämänvaiheessa niin suureksi että sille on tehtävä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siellä niin hieno projekti menossa, että oksat pois. Odottelen innolla, miten sun remppa etenee.

   Poista
 3. Minäkin jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia uudesta keittiöstä! :) Vaikuttaa kiinnostavalta projektilta, mutta varmasti remontti on vaatinut paljon kovaa työtä.

  VastaaPoista
 4. Remontit on kyllä melkoisia projekteja:) Täälläkin odotetaan kuvia innolla:) Kiva on nähdä miltä siellä näyttää,varmasti kaunista!! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 5. Siellä onkin kiva projekti menossa.
  Kiva nähdä, kun se on valmis.
  Hyvää alkavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, remppa valmistui jo kyllä jokin aika sitten, mutta kerron lopputuloksesta lisää piakkoin.

   Poista
 6. Onpa kiva, että olet ottanut kuvia ennen remontin alkua - se nimittäin unohtuu helposti. On niin mukava palautella mieliin näitä "ennen"-kuvia ja nauttia uudistetusta<3 Aikamoisia haasteita siellä onkin ollut!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On itsekin kiva välillä palata noihin vanhoihin valokuviin. Muistaa sen kaiken työn määrän.

   Poista
 7. Komppaan edellisiä, on palkitsevaa katsella ennen ja jälkeen -dokumentaatiota. :) Näistä kuvista ensimmäisenä huomaan kuitenkin tärkeän lähtökohdan eli valon! Kaksi ikkunaa antaa todella kivasti valoa keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoihin emme koskeneet, mutta hiukan seinää kaatui... koitan saada pian osan 2 aikaiseksi.

   Poista
 8. Suurella mielenkiinnolla jään odottamaan valmiin keittiön kuvia! Ihastuin heti tuohon valoisuuteen, ja voin vain kuvitella miten ihanat maisemat noista rantatorppanne ikkunoista avautuukaan ♥

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤