24. tammikuuta 2018

Valkoisen sydänhyllykön aarteet

En ole kovinkaan innokas pienten esineiden keräilijä, mutta joskus matkan varrelle osuu pikkuruisia esineitä, jotka ansaitsevat paraatipaikan. Itselleni oli kertynyt muutama pieni posliiniesine: Niiden esillepanoon oli siis ostettava hylly, ja tämä valkoinen, puinen Riverdale-sydänhylly vei sydämeni ja löysi seinälleni.


Pienet tasot kutsuivat sympaattisia tavaroita. Valkoisista lasten kermanekoista kaksi on Arabiaa, loput jotain muuta vanhaa posliinia. Maailmalla matkatessani mukaan on tarttunut muutama miniposliiniesine: sinikuvioinen pieni vaasi Pekingistä, pesusoikkopari (hui, unohdus…mistä sen ostin...) ja suloisimpana ankka kirkkaankeltaisine nokkineen Montenegrosta - myyjän mukaan saksalaista antiikkia.

Muut hyllyn esineet vaihtelevat useasti. Pienessä naulassa hyllyn alareunassa roikkuu ehkä hieman surulliselta vaikuttava puunalle. 

Sydänhyllyn vieressä seinää vasten nojailee muutama heinäseivästikas, joista jo teinkin julkaisun. Nämä ovat pian lähdössä uusiin koteihin ystäviäni ilahduttamaan.

Kuten ehkä huomaat, että näitä kuvatessani muutama esine jo vaihtoi paikkaa. Viimeisessä kuvassa hyllyn päälle on löytänyt tiensä vanha narunkerä ja pähkinäpensaan oksa. Kaikilla on minulle tärkeä oma merkityksensä. Näitä katsoessa palaa mieleen moni rakas hetki, matka tai ihminen, jolta esineen olen saanut. Mukava vaalia näin muistoja. 


Miten te olette ratkaisseet pikkuesineiden esillepanon?

Valkoista talven jatkoa teille, blogiystävät!14 kommenttia:

 1. Tosi kaunis hylly! <3 Jotenkin tuo näyttää minun silmääni ihan taululta noiden pikkuesineiden kanssa, enemmän kuin hyllyltä :) On kyllä ihanaa pitää esillä juttuja, jotka tuovat mieleen rakkaita ihmisiä ja muistoja. Itsekin haaveilen jostain kivasta hyllystä kauniille pikkuesineille, ja esimerkiksi nättejä astioitakin olisi mukava laittaa jotenkin esille. Harmi, kun lattialla ei ole enää pinta-alaa kirjahyllylle tai vitriinille, koska meidän opiskelijaluukussa ei saisi naulata mitään seinille, joten hyllyhaave taitaa toistaiseksi kaatua siihen. Mutta seuraavassa asunnossa sitten, toivottavasti! :) Nyt meillä on esimerkiksi pari maatuskasettiä ikkunan välissä koristeena, kun muualla ei ole niille oikein tilaa tai järkevää paikkaa. Sieltä ei ainakaan tarvitse olla koko ajan pyyhkimässä pölyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevintähän olisi tosiaan laittaa pikkuesineet lasin taakse pölyltä suojaan, mutta kukas tässä nyt järkevä on, en ainakaan minä. :)
   Mulla oli aikoinaan opiskelukämpässä puulista katon rajassa, johon laitoin (salaa) pikkunauloja ja siimalla sitten siitä roikkumaan kevyitä tauluja. Sai edes jotain väriä seinälle. Kämppiksen kanssa myös tapetoitiin tylsä wc sanomalehdillä (maalarinteipillä kiinni). Kaivattiin jotain spessua.
   Toivottavasti opiskelusi sujuu mukavasti!

   Poista
 2. Ihanat nuo pienet kermanekat! Meillä ei ole paljoa esillä pieneiä esineitä, olen niin kovin laiska pölyjä pyyhkimään. :) Lasten huoneissa on pientä tavaraa/aarteita esillä aika paljon. Joten, tällä hetkellä lasten keräämät aarteet saavat näkyä meidän sisustuksessa.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avohyllyssä on juurikin kurjaa tuo pölyn keryminen.
   Iloa sulle loppuviikkoon!

   Poista
 3. Oi miten ihana hylly ja ihania esineitä♥ On kyllä suloisia nuo pienet kannut! Noita on tosiaan kiva katsella, varsinkin kun jokaisella oma tarina/muisto! Meillä pikku esineet on pienillä seinähyllyillä vähän joka huoneessa:) Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
 4. Hurmaava hyllykkö suloisine muistoineen! Meikäläisellä on aikas vähissä pikkuesineet, ainoastaan rakkaimmat löytyvät lasikaapin takaa. Siellä on simpukoita ja kauniita kiviä maailmalta, jokunen erityinen keraaminen valokuvakehys myöskin matkoilta, jälkikasvun rakkaita taideteoksia.. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sen selkeämpää sisustusta kaipaan, ja helppohoitoisempaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sisusuksen yksinkertaistuminen iän myötä on kyllä totta. Itsekin vein taas joulun alla hirmuisen kasan kierrätykseen, kun oli selkeästi tarve selkeyttää sisustusta. :)

   Poista
 5. Ihanat kermakot ja matkamuistot 😍

  VastaaPoista
 6. Meillä on koriste-esineitä vähän siellä ja täällä, vaikka niiden määrä on vähän vähentynytkin. Rakkailta saaduista esineistä ei vaan oikein haluasi luopua<3 Tuollainen kooste on kyllä kivan näköinen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joistain esineistä ei tosiaan raaski millään luopua, mutta kierrättäminen on kyllä myös antoisaa.

   Poista
 7. Oi! Onpa suloinen sydänhylly!
  Mainio paikka pienille aarteille. =)

  Lempeitä tammikuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤