20. tammikuuta 2018

Pulinaa puissa (+ bonusvideo)Pakkasta 12 astetta. Ihmeen pulinaa rantalepässä. Hiivin pikkuhiljaa lähemmäs ja pääsin ihan lintuparven alle. Harmi, että mukana oli vai puhelin, jolla koitin ikuistaa lintujengin puuhailut. Vastavaloon piirtyi lähinnä ääriviivoja, mutta toisaalta taivasta vasten ne näyttivät aika kivan graafisilta. Puiden oksat vetivät nekin talvista taivasta vasten sekä vahvoja mustia linjoja että herkkiä siveltimen vetoja.

Linnut osoittautuivat urpiaisiksi. Parvi sirkutteli ja pyrähteli edestakaisin oksilla ja naposteli poskiinsa lepän urpujen siemeniä. Päälleni tipahteli oksilta pakkaslunta, hetki oli mukavan pysäyttävä - kuin olisin ollut osa lintuparvea. Jotta pääsisitte tunnelmaan, tässä bonuksena video. Taustalla raakkuu muutaman kerran myös varislintu. Kaikki ripinät ja rapinat äänet ovat lintujen aikaansaamia, muuten luonto on hiljaa.

Tänään bongasin käkkärämännystä myös yksinäisen, pikkuruisen hippiäisen, joka etsi talveksi havuihin suojaan kätkeytyneitä hyönteisiä. Ja tietenkin pihapuissa hypähteli myös tali- ja sinitiaisia. Muistattehan laittaa lintulaudoille siemeniä pikkulinnuille näin pakkasellaRiemuisaa talvipäivää, nautitaan luonnosta ja iloitaan sen antamista pienistä asioista!


- Merikaisla


6 kommenttia:

 1. Ihanaa pulinaa olet päässyt kuuntelemaan. Kuulostaa keväiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videon ääni taisi olla aika hiljainen, mutta juu, hauska hetki oli.

   Poista
 2. Tänään olikin upea aurinkoinen pakkaspäivä ja pulinaa saimme kuulla niin kotimetsän kuin meren rannan puistakin :)
  Kuulostaa kivalta ja niin ihanan keväiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aurinko paistoi tosiaan kirkkaasti, ja tosiaan oli jo tunne, että jokos se kevät sieltä tulee. Mutta kirpea pakkanen muistutti, että onhan tässä vielä talvea jäljellä. ☀️

   Poista
 3. Hienot kuvat❤ Kivan kuuloista pulinaa:) Noita lintujen ruuan haku puuhia on kiva seurailla. Mukavaa talvipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Lintulaudalla pyrähdyksiäkin on mukava seurailla. Siinä on jotain vangitsevaa, mutta samalla rentouttavaa.

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤