30. toukokuuta 2022

Merikaisla vai järviruoko?

Kaisloja lammikossa Kustavissa.

Sain kunnian kirjoittaa Vesilinniemen Vesiensuojeluyhdistys - Vevesin nettisivujen blogiin jutun. Valitsin blogiin hauskasti nimeeni liittyvän aiheen: tarinaa siis merikaislasta ja järviruo'osta. Usein ruokoa nimitetään virheellisesti kaislaksi. Tunnistatko sinä nämä rantojen kasvit? 

Oletko muuten sinä keksinyt jotain kivaa käyttöä järviruo'olle?

Lue juttuni Vevesin sivuilta: www.veves.fi

Oi, suvi suloinen, saavuit jälleen! Ihanaa kesän alkua, niin voisin jo sanoa. Pääskyset ovat jo saapuneet saaristoon ja viikossa vihreä lehahti puihin. Vene on laskettu, nyt odotellaan vain lounatuulten tuomaa lämpöä. 

Merikaisla
6 kommenttia:

 1. Jopas nyt jotakin!Olen elänyt kuusikymppiseksi pitäen ruokoja kaisloina!
  Upeaa,kun saa oikovaa sivistystä itsestäänselvyyksinä pitämiinsä asioihin.
  Se,mitä olen pitänyt kaislikkona ilmeisesti onkin ruovikko?
  Menee tässä hetki,että tämän omaksuu.Päivittäin olen ihastellut tuolla rannassa"kaisloja"ja omassa blogissanikin virheellisesti niitä siksi maininnut.
  Iso kiitos sinulle siitä,että joka päivä voi oppia uutta.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin joskus kutsunut väärällä nimellä: järviruoko taitaa olla monille "kaisla".

   Poista
 2. Kyllä täällä meidänkin rannoilla on järviruokoa ja talvella tutkimme niitä ja mietimme mihin ne kelpaisivat. Meillä on himmeli mutta taitaa olla meriruokosta tehty vai onko ne eri lajikkeita. Minusta tämä himmeli oli paksumpaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. En tiedä, onko meriruoko joku nimike ulkolaisille tuotteille, mutta Suomessa tuo ruoko kasvaa sekä makeissa että suolaisissa vesistöissä nimellä järviruoko 😀 Ois niin hienoa osata tehdä himmeli, mutta siihen vaaditaan sellaisia "hermoja" ja keskittymistä, joita minulla ei taida löytyä.

   Poista
 3. Kiitos on hyvä kirjoitus. Itseäni nykyään kiehtoo kaikki luonnonmateriaalit. Ajattelin tätä kiitos lukiessani jotain mökillä tehdä rannalla olevista..mietintä myssy päähän?
  Aurinkoa ja meren kaunista ääretöntä kauneutta sinne💙 Ihanaa kesäkuun vihreyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli mieleen ihan joku ulkoeteismatto oven eteen, sellaista voisin kokeilla: sitoa jollain narulla paksuja nippuja yhteen. Ja kun matto käytössä murenee, niin kompostiin vaan, ja uutta mattoa väkäämään.

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤