5. toukokuuta 2021

Nähtävää ja taide-elämyksiä Kustavissa

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria


Kesä tulee pikkuhiljaa, niin myös taide Kustaviin. Taidetta on Kustavissa tarjolla toki monenlaista, ja pienempiin taide-elämyksiin voi törmätä monissa paikoissa. Tässä kuitenkin muutama oma tärppini ja vierailuvinkki esteetikoille ja taiteen ystäville kesälle 2021.

Mari Teerinkoski, taiteilija
Mari Teerinkosken taidetta Peterzenissä Kustavissa (2020). 

Parattula

Monille tuttu, ihana ostospaikka on Kustavin Savipaja. Siellä näet mm. ihastuttavaa puhallettua lasi- ja keramiikkataidetta. Samalla alueella on Peterzens -vierasvenesatama. Sen ravintolan seinillä oli viime kesänä todella kauniita iniöläisen taiteilijan Mari Teerinkosken töitä. Saas nähdä, mitä tänä vuonna. 

Katanpää

Linnakesaari Katanpään ulkorakennuksessa on myöskin joka kesä ollut eri taiteilijoiden töitä. Tänä kesänä 2021 esillä on kustavilaisen Vedic Art -taiteilija Tintti Keskevaarin töitä. Näyttelyn nimi on Mereni, Maani ja TaivaaniPS. Tänne pääsee vain meriteitse. 


Katanpää taidenäyttely
Katanpään taidenäyttelyssä on ollut esillä aiemmin mm. Merja Siekkisen taidetta.


Katanpää taidenäyttely
Akryylitaideteos Katanpäässä. 
Kustavin keskusta-alueella

Paikalliset taideharrastajat esittelevät aika-ajoin myyntinäyttelyssään taideteoksia Kustavin yhdistystalossa. Talon tunnistaa keskustassa valkeista seinistä ja isosta punavalkoisesta Isokarin majakka -kyltistä. Myös Kustavin kunnantalolla on joka kesä ollut eri taiteilijoiden töitä esillä. Näinä poikkeusaikoina jäämme odottelemaan, koska siellä jälleen tapahtuu. 

Vuosnainen (Vartsala)

Todella mielenkiintoiseen taide-elämykseen törmää Vuosnaisten merenrantakallioilla: Sinne rakennetaan kesäksi 2021 taiteilija Suvi Nurmen näyttely. Upeita suurikokoisia, ruostumattomasta kierrätysteräksestä hitsattuja veistoksia on jo toisena kesänä näytillä Ravintola Spaunassa ja Spaunan kallioilla. Näyttelyn nimi on Meriperhosen päiväkirja, ja se avautuu näillä näkymin 3. heinäkuuta. Samalla voit kokea meren ja luonnon kauneuden viime kesänä kallioille merkatulla Kustavin luontopolulla

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Iniöntiellä kesägalleria

Minulle kuitenkin yksi tunnelmallisista viehättävimmistä vierailupaikoista on Katriina Karikosken Kesägalleria. Täällä kokee sekä taiteen että luonnon voiman. Kävelykierros puutarhaan vie kävijän kuin ikiaikaiseen seikkailuromaaniin, jossa salainen puutarha imee kulkijan vihreään. Kivisen navetan seinät kuiskivat runojaan ja sen valloittaneet viherkasvit, yrtit ja kukat haluavat pyytävät vierustoveriaan suloisesti villiintymään. 

Karikosken keramiikkaa on siis nähtävillä sekä vanhassa navettarakennuksessa että ulkotiloissa. Keramiikassa ja maalauksissa aistii, luonnon ja saariston voimaa.

Sukella kanssani hetkeksi näiden kuvien myötä paikan tunnelmaan. 

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Katariina Karikoski Kustavi kesägalleria

Katariina Karikoski Kustavi taiteilija

Katariina Karikoski Kustavi taiteilija

• Karikosken Rakukeramiikkaa ja maalauksia sisällään pitävä näyttely on avoinna 10. - 31.7.2021 päivittäin klo 12-18 osoitteessa Iniöntie 70. Näyttelyn teemana on Elämänvoima. 

HUOM! Kustavin kunnan matkailuesite julkaistaan näillä näppäimillä. Myös uudet Visit Kustavi sivut on julkaistu. Tule nauttimaan kuningaskunnan luonnosta, nähtävyyksistä, elämyksistä ja palveluista. 

Yhteistyö: Visit Kustavi. 

- Merikaisla

12 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisista vinkeistä! Todennäköisesti vierailemme tulevalla veneilyreissulla myös Kustavissa :)

  VastaaPoista
 2. KIITOS!
  Ihanat kuvat,miten kaunista ja kaikkea ihanaa.
  Todella mukava tuolla olisi kierellä ja sieraimissani tunnen meren tuoksun.
  Ihanaa keväistä viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista kevättä myös sinulle! Tule haistelemaan meren tuoksua tänne saaristoon ensi kesänä.

   Poista
 3. Olipa houkutteleva esittely! Tekisipä mieli pistäytyä katsomassa.💛💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevana kesänä kotimaanmatkailu on suosittua. Lähdepä vaikka Saariston rengastielle lomareissulle. Samalla voit kurkata jonkun taide-elämyksen Kustavissa.

   Poista
 4. Kiva esittely kesää silmällä pitäen, kiitos ❤

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤