23. tammikuuta 2020

Hopeiset kanervat, talviseen pihaan kukka-asetelmiaTiedätte, miten koristekanerva syksyn kuluessa ja talven tultua menettää kauniin viininpunaisen värinsä ja ne näyttävät ikävän haaleilta ja kellastuneilta. Olin jo heittänyt varaston nurkalle lakastuneet ruukkukanervat, mutta mieleeni tuli ajatus, miltäköhän nämä Erika-kellokanervat näyttäisivät talvisessa maisemassa, jos niiden ylle kuorruttaisi hopeisen ”jäähunnun” spraymaalilla. Tässäpä siis vinkki kanervien tuunauksesta hopean sävyllä: saavat vielä syyskukat uuden elämän.

Kuivatin ensin kuihtuneet kanervat sisätiloissa todella kuiviksi. Aika paljon niistä rapisi kuivia kukkia ja lehtiä irti, mutta siitä viis. Spreijasin sen jälkeen kiiltävää, hopeista askartelumaalia muutaman kerroksen kanervan ylle. Osaan jäi punertava väri hohtamaan spraymaalin alta, mutta oikeastaan se teki aika kivan sävyn. Reunoille puolukan ja mustikanvarpuja. Valmista. Lumiseen pihaan nämä sopisivat vielä kauniimmin, mutta sitä lunta odotellessa….

Hopeakanervat ilahduttavat nyt siis pihallani. Maali pitää niiden hauraat ja kuivuneet kukat kivasti kiinni varsissa, vaikka sade niitä välillä huuhteleekin. Ruukkujen rinnalla on tekemiäni sammalpalloja. Niiden teosta lisää seuraavassa jutussani.

- Merikaisla 

15 kommenttia:

 1. Kiva tuunausidea - eipä ole itselleni tullut mieleen:) Varsinkin tällaisena lumettomana talvena varsin käyttökelpoinen idis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut musta talvi 😔Joko jo se lumi tulee???

   Poista
 2. Oi miten kivoja! Kiitos loistavasta vinkistä ja Mukavaa viikonloppua😍👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin testaamaan! Käynpäs vastavierailulla tsekkailemassa, mitä kivaa sä olet taas keksinyt! 😀

   Poista
 3. Kauniit asetelmat!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Hieno tuunaus, sinulta näitä ideoita putoo. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kivasti spray näihin "puhaltui". Yllättävän helposti peitti.

   Poista
 5. Kaunista on! Hieno idea!

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 6. Tulipa niistä kauniit! Todella hauska idea.
  Mukavaa sunnuntaipäivää ❤️

  VastaaPoista
 7. Voisihan sitä toisaalta muissakin väreissä kokeilla :), vaan tällä kertaa hopeaa.

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤