18. joulukuuta 2019

Pieni talvinen maisema lasisille lumi-ukoille


Luonnossa kävellessäni mukaan tarttui jälleen kaunista vihreää sammalta, harmaaporonjäkälää, puolukanvarpuja ja jäkäläisiä oksia. Olet ehkä nähnyt jo muutaman syys- ja talvi-istutuksen täällä blogissani (kattila/jäkälä-asetelma), vaan jälleen halusin tehdä - tällä kertaa vanhaan tinavuokaan (jonka suojasin foliolla) - pienen luonnon installaation. 

Siispä rakensin pienille lasisille kaveruksille, kahdelle lumiukoille ja heidän ystävälleen punatulkulle maiseman. Ehkä hieman jouluisen, mutta itsesiassa talvinen maisemahan tämä on. Punainen väri ehkä luo siihen joulun tunnelman. En kylläkään oikein tiedä, miten tuo kärpässieni sinne lumiukkojen viereen "tupsahti". Pikkukärpässieni vain oli pakko saada mukaan. Asetelman keskellä on pieni jäinen lampi (foliosta), jolle pienempi lumiukko on uskaltautunut ihmettelemään. Liekö pikku-ukko olla lähdössä luistelemaan?  

Asetelma löysi lopulta paikkansa terassille, rustiikkisesti ruostuneen tuolin istuimelle. Illalla lammen pinnalla hohti pieni lämpökynttilä. 

Inspiraatio tähän talviseen asetelmaan syntyi Kustavin käsityöläiskylän Paratiisipajan lasifabriikilta vieraillessani, josta pikkuruiset lasiesineet tarttuivat mukaani. Lasihahmot kestävät hyvin talven pakkasia. Asetelma luo muistoja myös omasta lapsuudestani, jolloin äitini rakensi kukkaruukkuun jäkälämaiseman, jossa pikkulasibambi seikkaili peilijäällä.

Inspiroitukaa luonnosta ja menkää joulunakin metsään nauttimaan ihanasta talvisesta rauhasta. Ehkäpä siellä pikkuiset lumiukot luistelevat lammen jäällä...tai lentävät taivaalla. 

PS. Joulu ei taida tulla minulle ilman ihanaa aattopäivän Lumiukko-animaatiota. Mukavaa joulunaikaa kaikille !

- Merikaisla, Walking in the Air...

8 kommenttia:

 1. Kaunis asetelma! Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihan astelma.
  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupesi hiukan lapsettamaan :) ja niin tämä asetelma syntyi.

   Poista
 3. Ihana asetelma. Itselläni on viikonlopun ohjelmassa asetelman tekeminen niin ulos rappusille kuin kuistille sisälle. Nyt näyttää siltä että maa ei ole jäässä, joten materiaaliakin saa helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä siis näen blogistasi, millaisia syntyi!?!

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤