9. joulukuuta 2019

Katajainen havukranssi ja hautaseppeleMinulla on tullut tavaksi tehdä itse ovikransseja talvisaikaan havuista ja erilaisista luonnon materiaaleista. Kivaa puuhastelua ulkona.

Tämän vuoden ensimmäinen havukranssi syntyi pihamaan katajasta ja valmiista sydämen mallisesta metallisomisteesta: Metallilangalla kieputtamalla kiinni pienet taipuisat katajan oksat suoraan kehikkoon. Taakse lopuksi ripustinkoukku samasta rautalangasta. Helppoa. Tänä vuonna ulko-oveen ripustetun kranssin keskisomisteeksi löytyi antiikkikätköistäni ikivanha joulukoriste.

Itse asiassa tämä on kuusen kynttilän pidike, jonka painona oleva tähden tarkoitus on ollut pitää pikkuinen kynttilä suorana kuusen oksalla. Vanha joulusomiste on jo parhaat päivänsä nähnyt ja vähän vääntynytkin, mutta omasta mielestäni se sopii wanhan puutalomme tyyliin hauskalla tavalla, eikö?


Havukranssi haudalle

Toinen kuusenhavuista tehty kranssi syntyi ihan vain villiviinin köynnösestä tehdyn pyöreän kehikon ympärille.  Tein ensin kolmen-neljän havuoksan pään nippuja, jotka sidoin metallilangalla toisiinsa, ja sitten kiinnitin niput tasaisin välein kehikkoon.

Tämä  kranssi olisi toki voinut sopia myös seinälle, mutta tein sen nimenomaan hautaseppeleeksi. Keskiosan pyöreyteen en paljoa tällä kertaa panostanut, sillä hautakynttilä piilottaa kranssin keskustan. Niin lähti lopulta tämä kranssi itsenäisyyspäivänä isäni haudalle kynttilöineen valoa ja lämpöä tuomaan. Haudalle lähti aito kynttilä, näissä kuviassa sen paikaa mallaa paristokyttöinen kynttilä.Viime talveksi ja jouluksi tein monenlaisia pyöreitä kransseja. Käyhän kurkkaamassa nekin.

Mukavaa joulukuuta ja joulun odotusta!

- Merikaisla


8 kommenttia:

 1. Aivan ihania kransseja. Tuo vanha kuusen kynttilän pidike on aivan mahtava. En ole tällaista koskaan ennen nähnyt, vastaavia kyllä. Sopii hyvin tähän kranssin keskelle, olen samaa mieltä. Haudalle ajattelin ensin minäkin tehdä jonkinlaisen kranssin mutta se jäi sitten tekemättä. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluksi ehtii vielä :) Viime vuonna tein haudalle vain ihan katajaoksanipun, jossa oli kaunis nauha.

   Poista
 2. Minun pitäisi myös opetella tekemään kransseja. Juuri tuollaiset havukranssit yksinkertaisuutensa vuoksi ovat suosikkini. Kauniita!

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihastuttava sydänkranssi! <3

  VastaaPoista
 4. Kauniita kransseja olet tehnyt! Havukranssit ovat yksinkertaisuudessaan niin kauniita.
  Tänä vuonna minä vein haudoille pienet korit, joissa on eri havupuiden oksia.
  Mukavaa joulunodotusta ❤️

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤