17. marraskuuta 2019

Karpaloita, vahveroita, sammalta ja syksyn kauneuttaSadepäivä. Se ei estänyt matkaa lähitienoolle sienimetsään ja karpalosuolle. Siispä kumisaappaat jalkaan ja sadeviitta päälle ja reippain askelin kohti metsän siimeksiä, sadepisaroiden ropistellessa tahtia. 

Kalliolla sammalten joukosta nousi pikkuruisia keltaisia sieniä, mitä lie? Nämä eivät ole syötäviä, mutta pirteän sävyisiä. Pienet yksityiskohdat ja värien kirjo vahvistuu sateella, varsinkin sammalten vihreys korostuu. Puhumattakaan syksyn ruskasta ja lehtien väriloistosta.
Puolukanvarpuja ja jäkälää. 
Harmaat jäkälät ovat suosikkejani. Puolukanmarjoja oli enää harvakseltaan.

Pikkuriikkiset valkoiset sienet (ei syötäviä) olivat valloittaneet koko kuusimetsän. Ne näyttivät pienoismaailmalta, joiden alla pikkumenninkäiset ja keijukaiset asuvat. Taisi metsän kansa olla niiden alla piilossa, sateelta suojassa.

Nautin todella paljon metsässä ja luonnossa olosta. Kaikki aistit ovat hereillä, haistan kostean metsän ja sateen tuoksun. Suon happamat turpeet, kun saappaat uppoavat suotupaksiin. Värit, valot ja varjot. Metsän pienet yksityiskohdat.


Karpaloita oli yllättävän paljon, pian astiat olivat täynnä luonnon kirpeää herkkua. Mitenkäs sieniä sitten? Suppilovahveroita, Jippii! Muutama kanttarellikin vielä vakiopaikassa. Näistä saa hyvän piirakan tai keiton.Karpaloita suolla.

Suppilovahvero


Iltapäivä kului herkkuja putsatessa ja paistellessa sekä pakastaessa. Niin –nämä kaikki olivat n. 100 metrin säteellä kotipihasta! Kyllä saaristossa ja luonnon helmassa on mukavaa.

- Merikaisla

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Saaristo tarjoaa aina parastaan, vuoden ajoista riippumatta.

   Poista
 2. Tätä oli mukava lukea! Hyvä, että eksyin blogiisi. Arvelen, että nuo pikkusienet voisivat olla hiippoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superia! Wellcome. Metsässä asustaa varmasti kaikenlaista väkeä 🐞

   Poista
 3. Hienot kuvat ja herkullisia luonnon antimia..nam:) Tätini tekee maailman parasta karpalohilloa ja sen makuu nousi heti kielen päälle:) Niin sööttejä nuo pienet hiippalakit:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karpalohillo kuulostaa ihanalle. Mulla on tapana rouskutella niitä ihan vaikka suoraan pakkasesta jogurtin päälle.

   Poista
 4. Olipa hyvät saaliit retkeltänne! Ja tuo sammaleen vihreys on kyllä aivan mahtavaa!

  VastaaPoista
 5. Hienot kuvauskohteet olet huomannut ja mukavaa kun saitte hyvän saaliin. Suppiloista tulee todella hyvä keitto ja piirakka. Nämä samat minäkin tein viimeksi sienilleni.

  VastaaPoista
 6. Metsässä on ihana liikkua! Meilläkin on sieni- ja marjametsä ihan kotioven kynnyksellä. Me kävimme myös miehen kanssa sienimetsällä sateesta huolimatta. Kunnon varusteet vaan ja ihana oli kuunnella sateen ropinaa sadetakin huppuun.
  Ihanan tarinan kehitteli noille pikkuruisille sienille!
  Herkullisia hetkiä sinne saaristoon syksyisen saaliin parissa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto tarjoaa monin tavoin yllätyksiä ja piristää mieltä.

   Poista
 7. Kyllä on kauniita kuvia ja ihan parhaita herkkuja olet saanutkin saaliiksi hyvän mieleen lisäksi♥️

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤