22. heinäkuuta 2019

Rantakalliolla pyykinpesua ja pyykkietikkaa

Sain testattavakseni kolmenlaista pyykkietikkaa. Ihanantuoksuisia, Särkisalossa käsitehtyjä etikoita. Monille tuoksutetut pyykkietikat ovat varmasti jo tuttuja. Pyykin jälkihuuhtelussa ne jättävät pyykkiin ihanan raikkaan tuoksun ja tappavat myös bakteereja ja vievät pois tunkkaisia hajuja. Samalla pesukonekin puhdistautuu ikävistä tuoksuista ja kalkkijäämistä. 

Ohjeita pyykkietikan käyttöön ja kivoja vinkkejä löydät Saaren Taika -sivuilta. 

Ensimmäisenä tuli mieleen: Raikasta miesten urheiluasuihin. Puuteria lakanoille. Laventelia uni- ja alusasuihin. Toimii!

Heittäydyin hetkeksi ajatusleikkiin, kuinka ennen vanhaan pyykit pestiin merissä ja joissa. Pyykkilautaan hinkaten ja sitten vanhoilla puisilla pyykkipojilla valkeat lakanat ja pellavat ja pitsiliinat roikkuimaan tuulten ja auringon kuivattavina. En toki lähtenyt oikeasti pyykkipulverilla pesemään ja luonnon vesiä rehevoittämään moisella työllä, mutta pyykkietikasta vesistö olisi korviaan loksauttanut. Nämä biohajoavat pyykkietikat ovat luontoystävällisiä ja tehty luonnollisista raaka-aineista. Respect!


Heittäydin samalla valokuvaajaksi ja leikin tuotekuvaajaa. Minkälaisia tuotteiden pitäisi kuvissa olla? Perinteinen suora pönöttävä rivistö? Söpösti kallellaan purkit sinne tänne kalliolla...hmm… Hieman kuvaan vinoutta? Vastavaloa? Mukaan rannan kukkia? Tunnelmaa, jossa itse tuote jää taustalle. 

Hauska leikki. Olisiko minusta ammattivalokuvaajaksi? 


Rannan kalliot ja rantakukat ovat kyllä aivan sellaisenaankin kuvauskelpoisia ja ansaitsevat oman paikkansa tässä jutussa. Värien kirjo on silmiä hivelevä. 

Toisaalta meren kimmellys ja harmoniset sävyt tasoittavat maisemaa kummasti. 

Kiitos yhteistyöstä Saaren Taika.

Aurinkoista kesän jatkoa ja raikkaita myötätuulia pesu- ja huuhteluhetkiin kaikille, toivotteleepi 

Merikaisla16 kommenttia:

 1. Minusta olivat kuvasi oikein hyviä:) Bongasin tämän juttusi tässä oman pyykkitouhuni lomassa. Menin laittamaan pyykkikoneeseen liian suuren makuupussin ja nyt käy kait niin, ettei kone sitä suostu linkoamaan. Siinäpä sitten mietin, saanko sen kuivaksi ollenkaan, jos kone ei suostu yhteistyöhön. Mutta palatakseni juttuusi, tuli mieleeni kuinka on kerrottu, että pappani äitikin pesi pyykkiä jossain rannalla. Siitä täytynee olla aikaa jo noin 100 vuotta. Pyykkilauta puolestaan on tuttu kapine lapsuudestanikin. Minulle nuo pyykkietikat ovat uusi juttu. Pitänee ehkä tutustua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Metsäntyttö. Toivottavasti aurinko ja helle kuivattivat makuupussin. Jos jäin paha haju, niin kokeilepa etikkaa viimeisessä huuhteluvedessä :)

   Poista
 2. Hyvä postaus ja mahtavaa, että on tullut oikein tuoteperhe tällaisille etikkapesuaineille! Ihanat kesäkuvat!

  VastaaPoista
 3. Kesäiset esittely- ja tuotekuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä onhan kesää jäljellä... ihana helleviikko menossa.

   Poista
 4. Ihania kesäisiä ja raikkaita pyykkihetkikuvia olet ottanut! En ole noita kokeillut, mutta tytär laittoi ihan tavallista etikkaa pyykkiin ja sekin tehosi myös hyvin hajuihin.
  Iloisia pyykkipäivä Sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin varmasti toimii. Jännää miten perusetikka tuoksuu tosi pistävälle, mutta pyykkien kuivuttua, ei ole mitään hajua. Paitsi tuoksuetikkaa käytettäessä valittu tuoksu 😉

   Poista
 5. Pyykkietikka on minulle kyllä tuttu juttu. Kauniit raikkaat kuvat. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Melkein. 🌞 Muistan kyllä räsymattoja pesseeni meressä, matonpesutynnyreissä seisoen. Ei taida sellaisia enää missään olla.

  VastaaPoista
 7. Hei ja olipa kivaa kun tulit blogiini niin löysin sinut ja ihanan merellisen blogisi. Liityinpä minäkin! Täällä pitää vierailla uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli kyllä mukava blogi, vaan tervetuloa tänne!
   PS. Suosittelen kokeilemaan pyykkietikkaa. 😉

   Poista
 8. Kivoja kuvakulmia pyykkietikoille😊 Olen kyllä itse tehnyt pyykkietikkaa, mutta nuo esittelemäsikin tuotteet näyttävät houkuttelevilta. Etikka se on vaan niin ihmetuote - sopii niin moneen käyttöön❣️

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat ja ihana kirjoitus, kiitos <3 T:Johanna Saaren Taika :)

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤