4. toukokuuta 2019

Jurmo, pieni saari AhvenanmaallaKevät ja avomeri, olette jälleen täällä! Piti käydä veneilyikävän taltuttamiseksi katselemassa kesäisiä, merellisiä muistoja. Oma veneeni odottaa vielä vesille laskua.

Naapurisaaremme, Ahvenanmaan puolella sijaitseva pikkuinen Jurmo, on ollut useamman kerran merellinen kesäretkemme. Tuo pieni saari saa jostain erityisestä syystä sydämeni sykkimään. Sen idylli ja sympaattiset punaiset venevajat ja kauniit rantakalliot kutsuvat merenkävijää historialliseen miljööseen, mutta samalla elävään saaristolaiskylään.


Kaivoin kuvakätköistä vanhoja kuvia: ne ovat vuodelta 2012. Jatko-osan kuvat on jo otettu. Näette niitä lisää kesän lähestyessä. 

Tästä saarella söpösti kallellaan olevasta kaivonsuojasta (kurkaa rakennusprojekti) sain muuten idean oman porakaivoni kanneksi. Punamultainen väri istuu saariston maisemaan kauniisti. 

Vierasvenesatamassa sijaitseva Jurmon karttataulu.
Kaksi Jurmoa

Tiesitkö, että Jurmon saaria on Turun saaristossa kaksi.  Toinen etelämpänä Korppoossa, Utån lähellä ja sitten tämä toinen, "minun" Jurmoni, joka sijaitsee Kustavin lähellä, Åvan saaren vieressä, Ahvenanmaalla. 
Jurmon silokallioiden kauneutta

Tämänkin saaren, kuten lukuisten muidenkin saariston rantojen yksi ihanuus on meren hyväilemät rantakalliot: niiden pinnan muotoja on mukava kuvata. Karheassa pinnassa näkyvät jääkauden jäljet, ikiaikaisen marrerjään ja moreenin naarmuttamat monimuotoiset urat. Jurmon kallioiden värimaailma, kaunis kuviointi ja harmonia saavat nekin sydämeni sykkimään. Auringon lämmittämillä kalliolla, meren äärellä, istun usein omallakin rannalla horisontiin katsoen mietteisiin vaipuneena. 

- Merikaisla 

20 kommenttia:

 1. Ihania kesäisiä kuvia! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia, näyttää oikein mukavalta paikalta! Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavat kuvatunnelmat! Kiitos jakamisesta. Suloista toukokuuta!

  VastaaPoista
 4. Voi, miten hetken hyvä mieli tuli kuviasi katsellessa. Komppaan Hannahia, että ihanat tunnelmat.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kesäistä saaristomiljötä!❤

  VastaaPoista
 6. Hauskaa! Tuo Jurmo on se Jurmo, jossa olemme käyneet kalassa -70 luvulta lähtien. Silloin saarella oli vielä lypsylehmiäkin. Nykyään käymme siellä ystäviemme mökillä. Kiva paikka kaikkinensa. Toisessakin Jurmossa olen käynyt. Se onkin luonteeltaan erilainen. Olipa kiva löytää tällainen postaus! Mukavaa lauantai-iltaa 💕

  VastaaPoista
 7. Tällä ihanalla Jurmon saarella olen asunut vuodesta 2009! Teevetuloa käymään saarella❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin rakastunut olen saareen <3. Joka kesä on pakko käydä "hampurilaisella".

   Poista
 8. Kauniita kuvia! Kesä tulee aikanaan, vaikka täälä ainakin on vielä tosi kylmää. Luntakin saimme parina päivänä ja ehkä taas ensi yönä. Nyt on maa lumeton, mutta entä aamulla.
  Aurinkoisia ja lämpimiä kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on luvattu vihdoin lämpenevää, jokohan sen veneenkin vesille...

   Poista
 9. Oioi, mikä kaipuu merelle tuleekaan näitä kuvia katsellessa<3 Meillä paatti on vielä maissa ja rempan alla, joten tällä hetkellä reissuista vain haaveillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko teillä suunnitelmia tehty ensi kesälle? Minne vie merenkulkijan tie?

   Poista
 10. Ihana postaus! Minä en ole täällä Jurmossa käynyt, mutta siellä toisessa kylläkin. Blogistani löytyykin juttu meidän parin vuoden takaisesta syysreissusta sinne. Mutta tämä toinenkin Jurmo pitää ehdottomasti ottaa "to-go-listalle".

  VastaaPoista
 11. Uskon että kaunis on saaresi en ole käynyt mutta voisin jopa joskus käydä. Kiitos kuvista.

  VastaaPoista
 12. Oi miten kaunis pannarikuva.
  Kallion ja kiven kuviot on kauniita.
  En ole koskaan käynyt Ahvenanmalla, vaikka satamassa monet kymmenet vuodet laiva on siinä pysähtynyt kun Suomen matkalla.

  VastaaPoista
 13. Ihania kalliokuvia! Odotan jo kovasti lämpimiä kesäpäiviä meren rannalla! :)

  VastaaPoista
 14. Mahtavan kaunista silmänkantamattomiin!

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤