25. marraskuuta 2018

Syysistutuksia ulos, marjakanervaa ja jäkälää


Marjakanerva on yksi syysistutusten suosikeistani, se kestää pikkupakkaset mukavasti. Samoin hennosti hohtava hopealanka. Syyskauden istutus löysi tiensä vanhaan kattilaan. Kolmanneksi kaveriksi rinnalle pääsi vihreä uusi ihastukseni, riippuoksainen lankaköynnös. Pyöreät meren hiomat kivet täydentävät istutusta ja tekvät sen epäsymmetriseksi. 

Luonnon materiaaleista on mukava tehdä talvi-istutuksia. Tällä kertaa uuden metsäisen istutuksen saivat myös sinkkivati ja –ämpäri. Harmaaporonjäkälä ja rahkasammaleet, sekä erilaiset kävyt ja katajanoksat… mitä metsässä eteen tuleekaan. Silmät auki luonnossa! Sammaleet loistavat nyt tosi vihreinä ja jäkälän kuorruttamista oksista saa istutuksiin kivoja vertikaaleja elementtejä. Harmaaporonjäkälä on mielestäni todella kaunis sävyltään.  

 Kävyt ja harmaat jäkälät luovat harmonisia väriyhdistelmiä. Näiden kanssa ei voi epäonnistua. Nämä luonnon tarvikkeet ovat omalta tontiltani ja metsästäni. Muistattehan kysyä maanomistajan luvan keräämiseen. 
Ihana pikkupakkanen kuurasi maan tänään. Kalliolla lumi loisti pieninä valkoisina helminä. Aurinko näyttäytyi, vaan rannan majakka odotti jo iltaa päästäkseen valaisemaan rannan.

Kunpa nämä pikkupakkaset kestäisivät nyt hetken täällä saaristossa märän syksyn jälkeen. Merenlahtikin jo koitti hieman jäätyä. 

Pirteitä pakkaspäiviä kaikille!


- Merikaisla tuulessa22 kommenttia:

 1. Niin kauniita istutuksia ja ihana tuo vanha kelkka:) Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto tarjoaa niin kivoja materiaaleja, ja niistä inspiroituu niin helposti. Hauskaa pakkasviikkoa sullekin.

   Poista
 2. Ihania ovat.Minä ajattelin, jos ensi viikonloppuna pääsee asetelmia tekemään tuohon meidän etuterassille.Tänään laitoin jouluvalot ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse laitoin myös jo yhden valoketjun ulos. Tykkään käyttää nimitystä "talvivalo" ;) , niin saan "luvalla" laittaa jo vähän aiemmin syksyllä valotuikkuja pimenevien iltojen iloksi.

   Poista
 3. Luonnonmateriaaleista saa kyllä kauneimmat koristelut aikaiseksi 😍

  VastaaPoista
 4. Kauniita! Jäkälät ja kävyt sopivat tosi hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 5. Kauniita istutuksia!<3 Mielenkiinnosta kysyn, jäätyvätkö lankaköynnöksen lehdet kiinni varsiinsa pysyen niissä? Tuo rakastamani kasvi ei minulla menesty millään sisätiloissa, aina kuivuu ja varistaa lehtensä.Jospa siitä olisikin talvi-istutuksiin kauneutta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole ennen ollut ei siällä, eikä ulkona tuota lankaköynnöstä, mutta ainakin se nyt on kestänyt pikkupakkaset, säilyttänyt lehtensä ja on vihreä. Talvi näyttää, miten käy. Tai sitten siirrän sen sisälle...

   Poista
 6. Todella kauniita istutuksia ja niin ihanasti valoa ja väriä tässä postauksessasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkulumikuorrutus toi kyllä valoa koko luontoon! Puhumattakaan auringon pilkahduksesta.

   Poista
 7. On nättiä! Marjakanerva on tosi kiva syyskasvi. :)

  VastaaPoista
 8. Lankaköynnös on minun lempparini, mutta saan sen aina sisälle tuotuani jotenkin kuihdutettua. Tuo jäkäläasetelma oksineen on kaikkein ihanin näistä ihanista asetelmista♥

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤