5. marraskuuta 2018

DIY: Vaa'an punnuksesta oven stoppariUusimme terassin joku aika sitten. Sen yhteydessä vanhalta terassilta lähti vanha oven pysäytin. Niinpä tuunasin kesällä sen tilalle jykevän oven stopparin

Uusi oven stoppari-idea syntyi vanhan navettavaa'an punnuksista. Iso 5 kg:n paino oli sopiva ulos, sillä sen paino riittää pitämään oven avoinna tuulellakin. 

Ensin pesemällä navetan pölyt ja isoimmat ruosteet pois. Ja sitten töihin!


Koska punnus on kovaa metallia, piti sitä tähän tarkoitukseen "pehmentää", jottei ovi kolhiinnu. Hommaan tarvittiin siis narua ja liimaa sekä tietenkin sakset. 

Siispä narua kieputtelemaan punnuksen ympärille kahteen kohtaan, ja hiukan liimaa alle kiinnitykseen. Narua kahteen kohtaan siksi, että "5kg" teksti jäi näkyviin. Narun alut ja loput ujuttelin kierrosten alle. 

Lopuksi pohjaan huopatassut. Pyyhkäisin vielä lopuksi ihan ruokaöljyllä pahimmat ruosteet pois. Samalla oven pysäytin sai pienen kiillon pintaansa.


Innostuin tekemään myöhemmin pienempään 2 kg -painoon vastaavan köysikieputuksen. Tämä paino on nyt sisäoven stopparina. Koitan ottaa siitäkin kuvan joskus tänne. 

Siinä se punnus nyt nököttää oven pielessä: jykevä stoppari, joka kestää kaikki sään vaihtelut. 
Nämä pelargoniat on syksy jo vienyt, mutta näin pimeinä syysiltoina on kiva muistella kesää. Koskakohan se ensilumi saapuu saaristoon?

- Merikaisla 

22 kommenttia:

 1. Hyvä idea. Tuolla pysyy varmasti ovi auki eikä tuuli lennätä kumoon.
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Minä rakastuin noihin painoihin sellaisenaan. Kerrassaan upeat. Huono ei ole ideasi mutta painot vaan oli sitä jotain minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku rakastuminen on mullakin käynyt, sillä punnusperhe kasvoi juuri yhdellä lisää. Nyt niitä on mulla jo neljä. Höh!

   Poista
 3. Upeat vanhat painot! Sait suurimmasta hienon, ympäristöönsä sopivan stopparin,joka ei vaurioita oveakaan,kaunis ja käyttökelpoinen!<3

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot punnukset!
  Tykkään tosi paljon ideastasi. Lopputulos on kaunis ja käyttökelpoinen ❤

  VastaaPoista
 5. Oi miten tyylikäs stoppari ja samalla aikaa niin söpö!
  Loistava idea!

  VastaaPoista
 6. Upeita punnuksia. Minullakin näitä kotoa löytyy, mutta ei tuollaista isoa ollenkaan. Varmasti ovi pysyy auki noin kauniilla ovistopparilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä kivaa olet niistä keksinyt, vai ovatko vain rouheita somisteita?

   Poista
 7. Ihan mahtava idea♥♥ Kiva, kun punnuksen rustiikkinen luonne jäi tuunauksessa näkyviin ja toisaalta narut saa halutessaan helposti poiskin.
  Tykkään tosi paljon tuunauksestasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneksi käytin tuollaista vesiliukoista liimakin, niin sen saa halutessa pestyä pois.

   Poista
 8. Taas erittäin näppärä toteutus ja hyvä vinkki lainattavaksi! ;).

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤