6. joulukuuta 2022

DIY: Pannunalunen puuhelmistä

Puuhelmistä Mokkamaster pannunalunen

Parin minuutin (ja euron) askartelu: puuhelmistä pannunalunen. Tai ihan vain kaunis helmikoriste seinälle. Tämä pieni kädentyö sopii myös lasten kanssa puuhasteluun.

Näin jossain idean, että lasiselle kahvipannulle sopisi pannunalustaksi yksikertainen puuhelmirengas. Tuumasta toimeen. Laskin, että räätälöitynä lasiselle Mokkamaster-tyyppiselle lasipannun alustalle tarvittaisiin 21 helmeä, halkaisijaltaan 2 cm.  Näin pannu sujahtaa nätisti pohjan malliin. Lisäksi vain ohutta rautalankaa ja hiukan sorminäppäryyttä metallilangan taitteluun.

Helmien sävyjen valinnassa vain taivas on rajana, samoin sommittelussa. Valitsin vaalenpunaisia, valkoisia, mustia ja harmaita värjättyjä puuhelmiä. Oi, miten herkullisia sävyjä, tulee mieleen vaahtokarkkien maailma.

Tee se itse. Puuhelmistä askartelua

Puuhelmien pujottelu renkaaksi

Puuhelmirenkaan valmistus

Katkaise n. 45 cm palanen metallilankaa: Taita langan alapäätä hiukan, jotta saat "stopin" pujotetuille helmille. Kun helmirenkaassa on sopiva määrä helmiä, taita toisen pään rautalangat tiiviisti molemmissa päissä helmen reunaan, ja tarkista, että helminauhan välissä ei ole tyhjiä välejä. Kieputa metallin päät muutaman kerran toistensa ympäri, jotta helminauha saa napakan renkaan muodon, eikä se purkaannu. Katkaisen metallikiedos vajaan sentin mittaiseksi (esim. sivuleikkurilla) ja paina se lopuksi jommankumman helmen sisään. Voit käyttää tässä apuna pieniä kärkipihtejä, jos metallinauha on kovi paksua ja jäykkää. Valmis.

Helmirenkaan voi suoraan ripustaa ilman nauhaakin kauniiksi koristeeksi seinälle koukkuun odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Halutessasi voit lisätä helmirenkaaseen ripustusnauhan vaikkapa sopivan värisestä nahkanauhasta. Voit myös jatkaa renkaan työstöä seinäkoristeeksi lisäämällä siihen rusetin tai vaikkapa joulusia kulkusia roikkumaan keskelle. 

Puuhelmistä pannunalunen, diy

Puuhelmi pannunnalusta Mokkamasterin lasipannulle

Vaaleanpunaisia nelikoita vaasissa, vaaleanpunaisia helmiä – Onkohan minulla hempeilykausi menossa??? 

Hyviä joulun valmisteluhetkiä!

Merikaisla

5 kommenttia:

Kiva, että annat palautetta. ❤