5. heinäkuuta 2020

Geta – Ahvenanmaalla meri kohtaa taivaan

Piipahdimme kesäreissulla Ahvenanmaalla. Tällä matkalla mieleenpainuvimman kokemuksen ja maiseman tarjosi jälleen luonto itse. Toivottavasti nämä kuvat antavat pienen tunnelmapalan hetkestä, jonka koimme Getassa, Havsviddenissä, pääsaaren pohjoisella rannalla, jonka punagraniittisia rantakallioita meri hyväilee. 



"Täällä meri kohtaa taivaan ja sinisen eri sävyt ovat henkeäsalpaavat. Maalaukselliset sadepilvet roikkuvat tänään matalalla. Taivaanranta tummenee. Myrsky on nousemassa ja ukkonen jo kumeana jyrähtelee horisontissa. Kallion pinta on vielä lämmin auringon kosketuksesta. Vielä hetken valo leikkii muotojen reunoilla. Tuulenvire voimistuu. Pian kaiken raikastaa viileä kesäsade." 
Merikaisla

Kokosin myös Youtubeen muutamia kuvia, videota ja tunnelmia:


Merenhiomista pyöreistä torneja kivistä moni jättää pienen muiston itsestään. Niin myös meidän perhe teki pienet kivipyramidit kallion kupeeseen. 

Näissä maisemissa silmä lepää, hetki viivähtää ja mieli rauhoittuu. 



Kivinen aallonmurtaja suojelee vierasveneläisiä. Havsviddenissä sijaitsee siis kaunis vierasvenesatama ja todella upea hotelliravintola.

- Merikaisla

PS. Ahvenanmaalle pääsee muuten Kustavista mukavasti saarihyppelyllä ja lauttojen avulla. Ensin Vartsalan Vuosnaisista Åvaan, sieltä Brändöseen jne. Kokemisen arvoinen reissu sekin!

13 kommenttia:

 1. onhan ne upeita maisemia, enoletiennyt että ahvenanmaalle pääsee kustavin kautta, kustavissa olen joskus ollut karpaloita poimimassa.
  Meri on varmaan ollut joskus korkeammalla, ja hionnut kivet sileiksi, erilaista maisemaa kuin karjalassa jossa on vihreää luontoa paljon,jossa kotiseutuni on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto, vesi ja jää tekevät tehtävänsä ja silottavat pikkuisen edelleen kallioita, jotka jääkausi on jo kertaalleen muokannut.

   Poista
 2. Kaunista!Videosi vei paikalle vielä autenttisemmin,kun kuuli aaltojen lyövän rantakallioon.❤Muistan Ahvenanmaan todella kauniina paikkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin olisi pienellä ulkomaan matkalla. Kaunis saari.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ahvenanmaalla löytyy kyllä kauniita merellisiä maisemia.

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja maisemat. Luonto <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos terveisistä ransulle, minun haaveeni on ollut ottaa ransulle yörkki kaveriksi, onpa sinun yörkillä jo ikää pieneksi koiraksi, meidä aikaisempi silkki eli 11½ vuotiaaksi, tuli sokeritauti, sokeutui...
  ne on tosi hyvä luonteisia koiria, ja oppivat hyvin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yorkkityttömme on ollut kyllä terve ja edelleen pirteä ja leikkisä. Tarmokkaita koiria ovat, juuri minun makuuni terrierin terhakkuutta. 😊

   Poista
 6. Niin kauniit kuvat♥ Ihania tuollaiset kesäreissut! Mukavaa päivää ja kaunista kesän jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merellisiä maisemista ei voi muuta kuin nauttia! Niistä en saa koskaan tarpeekseni.

   Poista
 7. Tuttu paikka! Muutama vuosi sitten kävimme siellä veneellä. Yövyimme hotellissa. Erikoinen ja kaunis paikka.

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤