18. toukokuuta 2020

Tuunaus: Kaksi säilytyspurkkia sytytyspaloille


Vaikka usein teenkin itse sytykkeitä mm. steariinista ja kävyistä, ovat kaupasta ostetut sytytyspalat ihan näppäriä käyttää. Meillä kun takka lämpeää lähes päivittäin. Kaupan pahviset purnukat vain ovat omaan makuuni turhan värikkäitä ja rouheita punakeltaisine tulikuva-aiheineen, ja siten sisustukseeni istumattomia. 

Pahviurkkien tuunaus

Tuunasin ja maalasin purkit, toisen mustaksi, toisen valkoiseksi. Näihin riitti muutama kerros spraymaalia. Koristeluun käytin valmiita sapluunoita. Näissä kahdessa purkissa kuviointi on siis samaa harmaata, vaikka ehkä näyttää hieman eri sävylle. Tällä kertaa käytin mattaista harmaata tuputettuna superloonin palalla muovisapluunan läpi. 


Purkkien koristeaiheet ovat eli saploonalla tehty, mutta molemmat henkivätkin mennyttä aikaa. Valkoisessa on ripaus nostalgiaa ja romantiikkaa, mustassa mystistä merihenkisyyttä


Sapluunan läpi tuputtamalla saa kivan rouhean näköistä jälkeä. 
Nämä purkit toki sopivat moneen muuhunkin pikkutavaran säilytykseen. Itse valjastin ne alkuperäiseen käyttöön. Musta purnukka meni saunalle ja valkoinen tuvan takan reunalle.
- Merikaisla 

6 kommenttia:

 1. Tulipa niistä kivat! Nyt on niin kylmä, että on mukava tunnelmoida ja lämmitellä vielä takan äärellä.
  Hyvää helatorstaiviikkoa ❤️

  VastaaPoista
 2. Hienot purkit tuli tuunauksen jälkeen :)

  VastaaPoista
 3. Kivat purkit ja mitä kauneimmat esim sytykkeiden säilyttämiseen. Sytykkeet on niin käteviä, mutta tavallinen pussi ei niin kaunis säilytyspaikka, joten tuunauksesi on onnistunut.
  Ihanaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
 4. Hallitun kaunista ja hieno idea! Minäkin mietiskelen käpyjen keräämistä sytykkeiksi, kun niitä poukkoilee pihalle mahtavat määrät. Koivun tuohi on toistaiseksi paras, sitä saa kaatuneista puista jos kulkee silmät tarkkana luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohi on edelleen ykkönen ja paras luonnonsytyke. Tervaspuun kannon tai latvan hakkeet myös hyviä.

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤