3. heinäkuuta 2019

Kylmäpihlaja, majakkasaari Raumanmeressä


Nämä sieluni maisemat eivät juurikaan sanoja kaipaa. Kuvauspaikkana Raumanmeressä sijaitseva Kylmäpihlajan majakkasaari, jonne matkasimme ystävämme veneellä. Punainen, kivinen majakka odotti karulla saarella meitä ja suojaisa venesatama kutsui aurinkoisena ja paahteisena päivänä rantautumaan. Pienen majakkasaaren miljöö on hyvin vaihteleva ja karu. Avomeren puolella saarta vartoivat kalliot ja meren hyväilemät kivilohkareet. Kallioissa näkyvät kauniisti jääkauden ja meren jäljet. 

Kivien ja kallioiden koloissa purppuraiset rantakukat hehkuvat kauniina. Kivien suojissa pesivät myös tiirayhdyskunta. Hämmästyttävän kirkkaanvihreät levät ovat löytäneen myös syvänteistä oman kotinsa. Matalat tuulten pieksämät katajat ovat marjoista tiheinä.

Mantereen puolelta saari on vehreämpi ja muutamat pihlajat vartioivat majakan lailla tulevia merenkävijöitä. Tyrnipensaat kuuluvat niinikään tänne saaristoon.

Näissä maisemissa mieleni lepää.

- Merikaisla


14 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja tunnelma. Ja ihana paikka: olemme kerran käyneet omalla veneellä vuosia sitten ja kauniit muistot on Kylmäpihlajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Meri ja silokalliot, voiko olla ihanampaa.

   Poista
 2. Oi, olette ollut täällä meilläpäin. Kylmäpihlaja on hieno saari.
  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
 3. Oi, oi, ihana paikka! Todella kauniit kuvat!
  Ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Sydän sykkii saaristossa, eikä millään kameraa saa pysymään suljettuna.

   Poista
 4. Upeat kuvat ja niin kaunis paikka! ! Mukavaa kesäpäivää ja alkanutta viikkoa❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin helteillä kyllä kesällä kelpaa veneillä kohti ulappaa ja majakkasaaria.

   Poista
 5. Kauniita kuvia! <3
  Olen ihan täysin majakkahullu. Suomessa en ole tainnut (vielä) käydä kuin Isokarin majakalla, mutta eiköhän muitakin majakoita olisi tarkoitus käydä läpi. Öölannissa ja Gotlannissa niitä on tullut bongailtua enemmän. Tietysti siellä ovat helpommin saavutettavissa kun ovat ns. mantereen puolella (vaikka saarella ovatkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ollut himo käydä Suomen jokaisella majakalla. Toistaiseksi oon bongannut vain lounaisen Suomen muutaman majakan. Kusvavin Isokaria suosittelen! Kiva saari matkakohteena. Ja tietty jylhä Bengtskär on ihan must!

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤