21. lokakuuta 2018

Syksyllä veneen noston aikaan.
Eräs syksyinen aamupäivä Kustavissa. On aika nostaa vene. Aurinko koittaa lämmittää, vaan pilvet verhoavat sen loiston. Avarimmilla vesillä auringonsilta kimmeltää ja häikäisee. 

Päätimme siis samalla tehdä kauden viimeisen veneajelun  ennen veneen talviteloille vientiä. Miltä näyttikään syksy saarissa ja rannoilla? Hiljaiselta. Kalastajia oli jonkin verran liikkeellä, huviveneilijöitä ei muita. Stöömiä valvovat hiljaiset, valkoiset"pikkumajakat", sektoriloistot. Niissä on jotain sympaattista. Ne ovat vuosikymmenten - ehkäpä vuosisatojen ajan opastaneet samoilla paikoilla merenkävijöitä. Luulenpa, että ne osaisivat kertoa monta jännittävää tarinaa merimiehistä ja ohitse purjehtivista aluksista. 

 


Valkoisista kivistä kasattu kummelikin hohtivat valkoisena kalliolla. Ströömin luodoilla ei syksyn väriloistoa juurikaan näy. Siellä ovat pääroolissa saariston käkkäräiset havupuut. Tuntuu kuin kuvat olisi otettu aivan eri päivänä. Rannan kaislat sentään hehkuiva kultaansa. Kaislikossa aurinko ja pilviverhot heittivät peilikuvaa tyynen meren pintaan. 


Katiska majailee puun alla. Vanhat uimatikaat nojailevat puuhun. Ja siellä se itserakentamani pikkumajakkakin valvoo kalliolla. 


Tämän syksyn ruska on ollut melko vaimea. Kuiva kesä muutti monien puiden lehdet jo ennenaikojaan ruskeansävysiksi. Seuraavana päivänä aurinko sentään jälleen pilkotti ja tuuli keinutti keltaisia rantapuiden lehtiä. Kotirannalla jokunen koivu loisti kullankeltaisena. Pihlaja oli ainoana pukeutunut oranssiin.Illan tullen aurinko hopeoi meren. Mitkä värit teillä hehkuvat luonnossa tänä syksynä? 

Kullankeltaisia syyspäiviä!

- Merikaisla 


20 kommenttia:

 1. Syksy merellä on näin hyvän sään viikonloppuna ihan parasta: ei muita liikkeellä ja luonto hiljaisena ja kauniina ympärillä! Ihanaa syksyä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, syksy on oikeastaan aika mukavaa veneilyaikaa. Nyt paatti on nostettu, ja odottaa ensi kesän seikkailuja.

   Poista
 2. Merimaisemat on ne vaan ihanat!

  VastaaPoista
 3. Kauniit on merelliset syysmaisemat!♡
  Täällä sisämaassa ruska on ollut mielestäni erityisen kirkasta jopa koivuilla,jotka yleensä ruskailevat melko vaisusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu. Nauttikaa värikirjosta, joka nyt taitaa olla kyllä jo pian menetettyä.

   Poista
 4. Meilläkin oli vene vuosia , mutta sitten luovuimme siitä kun aikaa ei ollut siihen niinpaljon. Mutta aikansa kutakin ja mukavaa on veneillä . Täällä ruska on ollut aivan mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneily ei meilläkään ole mitenkään joka viikkoista. Mutta tänä kesänä helteet kutsuivat merelle pikkuisen muita kesiä enemmän.

   Poista
 5. Kauniit ja tutut maisemat. Täällä on myöskin paatti nostettu odottamaan ensi kevättä ja uusia veneretkiä!

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat.
  Ruska oli enimmäksen kullankeltainen, nyt lehdet ovat jo varisseet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtien keltainen väri kyllä piristää kivasti syksyn pimeneviä iltoja.

   Poista
 7. Ihania tunnelmakuvia♥️ nuo pikkumajakat ovat niin symppiksiä. Minunkin kamerani eksyy aina kuvailemaan niitä pidemmillä paattireissuillamme - oman saariston alueella niitä ei olekaan.
  Paatti on nostettu täälläkin eli ensi kesänä merensuolaiset seikkailut taas jatkuvat♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majakoissa on kyllä jotain jännittävää(kin) ja myös historian siipien havinaa.

   Poista
 8. Kaunista, kaunista... Järven rannalla on mukava asua, mutta salaa kadehdin ihmisiä, jotka asuvat lähellä merta. :)
  Täällä puiden lehdet ovat jo varisseet, mutta ruska oli tavallista parempi. Varsinkin pihlajien punaiset lehdet ihastuttivat.
  Tunnelmallista marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvissä on oma hieno tunnelmansa. Ne kuiskivat usein tarinoitaan vain hieman hiljempaa, kuin tyrskyävä meri.
   Pirteää syksyä sinullekin!

   Poista
 9. Onpa kauniit kuvat ja maisemat <3 hyvää viikonloppua sinulle !

  VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤