20. helmikuuta 2018

Puusorvattujen kynttilänjakojen tuunaus


Vanhat viime vuosisadalta peräisin olevat puusorvatut kynttilänjalat ovat jotenkin sympaattisia. Olisivatkohan nämä 50- tai 60-luvulta? Tämä kaksikko sai valkoisen värin. Puisena ne eivät oikein istuneet sisustukseni värimaailmaan. Kirpparilta löysin kuparisia kynttilän mansetteja, jotka nekin spreijattiin valkoisiksi. Sidoin kynttilänjalkoihin vielä valkoisen pitsinauhan. Ja tietenkin valkoiset steariinikynttilät varsinaista virkaa hoitamaan. Nyt ne koristavat keittiössä pientä ikkunaani. Ja välillä vähän isompaa ikkunaa. :)
Paljon vielä kirpparille tai annan hyväntekeväisyyteen tavaraa. Mutta nämä kynttilänjalat saivat luonani vielä uuden mahdollisuuden. Spraymaalilla suihkuttelu vaatii hieman hermoja, koska se valuu helposti, mutta useita ohuita kerroksia, niin kyllä sillä peittoon saa. 


Tässä käytin tavallista maalikaupan mattaspraytä, joka sopii puulle, mutta olen lukenut mm. blogeista ilmeisimmin aika uudesta spraystä, eli kalkkimaalispraystä, jota olisi kiva kokeilla. 

Mitä kokemuksia sulla on spreijauksesta?


- Merikaisla

12 kommenttia:

 1. Hienosti tuunattu. Meillä on iso lattiatason vanha kynttilänjalka ruskeaksi petsattuna. Appiukko on sen aikoinaan sorvannut. Mutta toistaiseksi saa olla sen värisenä. Mutta ehkäpä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esineillä on enemmän tunnearvoa, kun ne ovat vaikkapa sukulaisen tekemiä. Silloin ehkä helpommin miettii, haluaako niiden ulkoasua muuttaa, vai säilyttää vanhan. Eikö?

   Poista
 2. Voi tätä nettiä - pätkii niin, että kommentit katoavat ennen julkaisua. No naputtelen uudestaan.
  Tuunailu on mukavaa puuhaa:) Tuntuu kivalta, jos saa annettua esineille jatkoaikaa pienellä maalinsipaisulla.
  Itse kuulun tuunailussa maalipurkin ja pensselin kannattajajoukkoon - tosin tuo kalkkimaalispray kuulostaa aika houkuttelevalta. Kokemusta siitä ei ole, eikä ehkä ihan lähiaikoina tulekaan, sillä ostin juuri valkoisen ja harmaan kalkkimaalipurkin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkispray kuulema peittää kerralla, mutta tosiaan olen vain kuullut siitä. Jos päädyt testaamaan, vinkkaile blogissasi. :)
   Jäin vielä ihmettelemään, pitääköhän kalkkimaalin päälle laittaa joku vaha, jos sitä laittaa vaikka huonekaluun?

   Poista
 3. Oi miten hienot niistä tuli❤ Spraymaalia tulee käytettyä paljon, tuota kalkkimkkimaaliaole koskaan kokeillut:) Mukavaa keskiviikko iltaa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Täytyy lähteä metsästämään sitä spraypurkissa olevaa kalkkimaalia, sittenhän sen tietää.

   Poista
 4. Kauniit jalat. Isäni nuorempana on sorvaillut mm kynttilänjalkoja. Juuri hänelle vinkkasin, kun eläkepäivät lähenevät, jospa alkaisi taas sorvaamaan. Haluaisin nimittäin tuollaiset kynttilänjalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippuhienoa, että läheltäsi löytyy tuollaisia ammattitaitureita. Toivottavasti tekee sulle paljon hienoja kynttilänjalkoja ja muitakin. :)

   Poista

Kiva, että annat palautetta. ❤