26. marraskuuta 2017

Tuunaus: Kelkka sai harmaan hunnunWanha kelkka on löytänyt luokseni Hämeenlinnan antiikkiliikkeestä. Se on ollut pihalla kesät talvet jo muutamia vuosia. Sitä olen öljynnyt, jopa tervannyt aidolla tervalla muutamia kertoja, mutta tuntuu, että suoja on aina talven aikana haihtunut.

Kelkka on ollut alunalkaen punertava ja siihen on vuosien varrella jotain ruskeaakin päälle sudittu. Pidentääkseni sen ikää, kokeilin vaihtaa sen väriä ja heittää siihen terassin öljyämisestä jäänyttä harmaata atrasiitti-öljyä. Alkuun huolellinen hionta ja pölyjen poisto - ja sitten vaan sutimaan.

Jo aiemmin wanhan kelkan jalkaset oli ruosteesta hiomalla poistettu ja sen jälkeen sprayattu mustalla pohjamaalilla, ja maalattu sitten mustalla metalliin sopivalla maalilla. Näin varmistelen, että ruoste ei kokonaan syö kelkkavanhusta.


Kelkka palvelee kesällä kukka-asetuksia. Tällä hetkellä kelkka on heinäseipäistä kootun "kolmion" alla, josta lisää blogissani myöhemmin.

On mukavaa miettiä, miten tämä pikkukelkka on palvellut pieniä lapsia lumileikeissä. Nyt se saa somistaa pihaani, Kustavin merellisissä maisemissa ja kallioilla.

(Tämä tuunaus on tehty viime kesänä.)

3 kommenttia:

  1. :) Läpi kuultaa vieläkin pikkuisen se ruskea, kun harmaa väri loppui. Oli tosiaan jäljellä vain pikkutippa purkin pohjalla. Mutta toisaalta ihan hauska efekti.

    VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤