6. lokakuuta 2019

Piianpeili, morsiushame ja kurkistus makuuhuoneessa


Lapsena saamani 70-luvun alun lasten peilipöytä, eli piianpeili, sai tänään spraymaalilla uuden pinnan. Peilin kehys oli hieman ikävästi kulunut, ei niinkään kauniilla antiikkisella tavalla.


Samalla tein peilin tasoon pienen koristelun sabluunalla. Peili koristaa makuuhuonettani. Toistaiseksi sen sisältä kurkistaa vain muutama vanha nenäliina, toinen kauniisti käsin kirjailtu.




Isommalla peilitasolla on kynttilän alla kauan aikaa sitten lahjaksi saatu pellavainen pitsiliina. Rauman pitsiä? Tai ehkäpä Tallinnan tuliainen? Seinäpeilin alla on koristesydän, joka on köyhän miehen hopeaa




Kaapin reunalla roikkuu äitini kaunis vaalea morsiushame 50-luvulta. Rakas asu saa nyt kunnian sisustaa makuuhuonettani. Sen yläpuolella on vanha kulunut mallinuken pää. Pitäiskö se tuunata kuntoon, vai jättää nykytilaansa? Valkoinen lierihattu on uusi, ja käytössäni hellepäivinä.

Kurkataan samalla ihan pikkuisen makuuhuoneeseeni. Valkoisella metallisängyllä on beessi tilkkutäkki pitsityynyineen. Uusin hankintani on vanhalta rouvalta ostettu, itsekudottu, pyöreä, valkoinen pitsimatto. Tästä olen niin onnellinen! 



Ehkäpä lisää makuuhuoneen sisutuksesta myöhemmin… Kuten huomaatte, tämän huoneen on valloittanut lempivärini valkoinen lisukkeena beessi. Mitä ovat sinun makuuhuoneesi sävyt?


Iloisia syyspäiviä kaikille!

- Merikaisla

12 kommenttia:

  1. Kauniita juttuja on makuuhuoneessasi. Meillä makuuhuone on väritykseltään tumma, sillä olen maalannut yhden seinän melko tummalla Nefrit värisävyllä. En tekisi mallipäälle mitään, se on upea juuri tuollaisena retrona. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nin, ehkä sitä mallinuken päätä on tosiaan aika vaikeakin lähteä korjaamaan. Onkos tuo Nefrit joku vihertävä sävy? Sävyn nimi on ainakin kaunis!

      Poista
  2. Kaunista! Minullekin tuli mieleen, että ehkä nuken pää voisi olla ihan tuolleen. Mukavaa syksyn aikaa sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kova tuunailija olen ja monta kertaa on myös menneet mönkään nuo korjaamiset. Ehkä kasvoilla pitääkin ja saakin se ikä näkyä :)

      Poista
  3. Vanha huonekalu on kaunista,ja kun laittaa maalia pintaan niin siitä tulee vielä kauniimpi, myös tuo mekko on kaunis, tykkään mekoista itsekkin.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihastuttava peili lapsuudesta. Minä ostin aikoinaan samanlaisia nenöliinoja äidilleni joululahjaksi ne olivat kauniissa matalassa pahvirasiassa muistaakseni vielä kaksi samassa. Juuri tuollaisia kauniita kirjailtuja ja hyvin ohuita. Itse saimme tässä kauniin liinan lahjaksi nimenomaan Rauman pitsiä. Laitan siitä kuvan jossain vaiheessa blogiini. Sapluunakuvio sopii todella hyvin peiliisi ja makuhuoneesi on kauniin vaalea. Meillä on myös valkoiset seinät ja paksu pellavasängynpäälinen joka on jo vuosia vanha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peilin osti minulle kummitätini, joten siihen liittyy tosiaan muistoja. Ensimmäinen aarre taisi olla hopeasydän kaulakoru, jonka sain myös häneltä.

      Poista
  5. Kaunis tuli piianpeilistä ❤️Olen pitkään suunnitellut oman piianpeilini korjaamista,mutta aina se vain jää ja jää. Nyt kyllä innostuin Sinun pelistäsi. Kaunis kokonaisuus on makuuhuoneesi sisustus. Tuo morsiusmekko rakkaine muistoineen on piste iin päälle. Mallinuken päälle en tekisi mitään.
    Meidän makuuhuoneessa on valkoista, ruskeaa ja ripaus sinistä.
    Oikein mukavia lokakuisia päiviä Sinulle 🎃 ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuinen piianpeili oli välillä siskontyttärelläni "lainassa", mutta palautui onneksi jälleen luokseni. Mulle se tuo mukavia muistoja lapsuudesta.

      Poista
  6. Tuo morsiusmekko on kyllä niin ihana aarre - kiva, että on päässyt esille<3

    VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤