28. tammikuuta 2025

Lohta avotulella – talvella ja pakkasellakin



Grillilohi avotulella

Ulkotulella on talvellakin mukava tehdä ruokaa. Lihan ja kasvisten ohella yhä useammin kala löytää meillä tiensä grilliin. Varsinkin näin talviaikaan, koska grillitulella lohi valmistuu nopeaan. Kyytipojaksi ja mausteeksi se sai tällä kertaa mantelilastuja, ripauksen hunajaa, konjakkia ja katajanoksia marjoineen. Tietenkin merisuolaa. 

Tuoreesta katajasta saa mukavasti myös lisäsavuntuoksua. 


 



Avotulella paistuvat toki talviaikaan meillä silloin tällöin myös  "ulkoilumakkarat". Kirpeällä pakkasella ne maistuvat kuin kesän ensimmäiset grilliherkut.

  

Teetkö sinä talvella ulkona nuotio- tai grilliherkkuja? Kerro ihmeessä vinkkisi, mitkä maistuvat näin talviaikaan. 

- Merikaisla

1 kommentti:

  1. Herkkullisen näköistä lohta ja pihamakkarat aina yhtä hyvää.

    VastaaPoista

Kiva, että annat palautetta. ❤